Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Αντιπαράθεση σε ανώδυνα πεδία

Καυγάς εντυπώσεων στη Βουλή, ύστερα από καταγγελίες του Π. Καμμένου

Με δεδομένη τη μεταξύ τους στρατηγική σύμπλευση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιλέγουν επιμέρους ανώδυνα πεδία ψευτοαντιπαράθεσης, για να τη συγκαλύψουν. Ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος είπε χτες στη Βουλή ότι υπήρξαν κερδοσκοπικά παιγνίδια στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», με την εμπλοκή μη κυβερνητικής οργάνωσης, στην οποία προεδρεύει ο αδελφός του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, στο δίμηνο Σεπτέμβρη - Οκτώβρη 2009, στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» έγινε αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το οποίο ο οργανισμός κέρδισε 40 εκατομμύρια, ενώ θα μπορούσε να έχει πολύ υψηλότερη απόδοση. Ανέφερε ότι από προσωπική του έρευνα διαπίστωσε ότι μέρος αυτών των ασφαλίστρων πήγε στην εταιρεία «I. G. Partners», στης οποίας το ΔΣ μετέχει ο Ζ. Φιγκέρες, που ταυτόχρονα είναι μέλος στο ΔΣ της μη κυβερνητικής οργάνωσης «I4SENCE», όπου πρόεδρος είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού, Αντρίκος Παπανδρέου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του βουλευτή, όποιος γνώριζε τη μετέπειτα πορεία της χώρας, στέρησε από το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» 27 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Για το συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να υπάρξουν και από την πλευρά των καταγγελιών τα στοιχεία και φυσικά να απαντήσει η κυβέρνηση», τόνισε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας όμως ότι «δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί ο λαός, γιατί ακόμα και αν συμβαίνουν τέτοια παιγνίδια - δεν εννοώ προσωπικά, αλλά εννοώ ανάμεσα σε εταιρείες - είναι στο πλαίσιο της ονομαζόμενης ελεύθερης αγοράς και του συστήματος το οποίο υπηρετείτε και των κερδοσκόπων που ντρέπεστε να πείτε στο λαό πως είναι οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, οι πολυεθνικές, αυτοί που τέλος πάντων έχουν την οικονομική εξουσία».

Από την τοποθέτηση του Π. Καμμένου τήρησε αποστάσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, αναφέροντας ότι με αυτές τις καταγγελίες δεν σχετίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, υποστήριξε πως πρόκειται για «εκστρατεία λάσπης εναντίον του πρωθυπουργού». Αρχικά, πάντως, το θέμα πυροδοτήθηκε από τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρη, που μνημόνευσε την καταγγελία του Π. Καμμένου (είχε γίνει και παλιότερα) μιλώντας για «συγκλονιστική καταγγελία». Απαντήσεις από κάθε πλευρά ζήτησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ