Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ

ΑΠΟ ΤΟΝ ...«ΣΕΒ»: «Ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει δυσανάλογα τη δημοσιονομική κρίση που οφείλεται στο σπάταλο και αδηφάγο κράτος. Χρειάζεται να υπάρξει μια ισορροπία και μια αίσθηση δικαιοσύνης. Την ώρα που κλείνουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σε αυτές χάνουν τις δουλειές τους, δεν μπορεί να παραμένουν κηφήνες ή υπάλληλοι χωρίς αντικείμενο στο Δημόσιο. Οι πολιτικοί οφείλουν να το αντιληφθούν και να πάρουν τις αποφάσεις τους» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΩΣ ΤΟΝ «ΣΑΜΑΡΑ»: «Τα καλαμπούρια και οι πολιτικάντικες πρακτικές της μεταπολίτευσης πρέπει να εκλείψουν. Η κυβέρνηση εξήγγειλε το σκληρότερο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε ποτέ στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ενα γκρέμισμα όλων εκείνων που δύο γενιές τώρα είχαν συνηθίσει, με απολύσεις στο Δημόσιο, κλείσιμο δημοσίων οργανισμών, ιδιωτικοποιήσεις, δραστικότατες μειώσεις μισθών και άλλα πολλά. Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο ζούσε γιατί απλά ήταν επίπλαστος, ήταν μία φούσκα που έσκασε» (από άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΝΟ «ΚΕΝΤΡΟ»: «Από τα στοιχεία καθ' όλα έγκυρων οργανισμών που δημοσιεύονται κατά καιρούς, όπως π.χ. της Γιούροστατ, προκύπτει ότι οι Ελληνες εργάζονται περισσότερο από πολλούς Ευρωπαίους! Πώς συμβαίνει, λοιπόν, ενώ ο χρόνος εργασίας τους είναι από τους υψηλότερους, η παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας να κατατάσσεται τόσο χαμηλά; Φταίνε οι επιμήκεις διακοπές και οι πρόωρες συντάξεις που επισημαίνει η γερμανίδα καγκελάριος; Είναι ράθυμοι οι Ελληνες όπως πιστεύουν άλλοι; Προφανώς, όχι. Οι πηγές της κακοδαιμονίας (...) πρέπει να αναζητηθούν κυρίως στο κράτος» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΩΣ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ»: «Αυτό που κάνει η σημερινή καγκελάριος το περιέγραψε πολύ εύστοχα με λίγες λέξεις ο πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος: "Η κ. Μέρκελ ποντάρει και πάλι στο λαϊκισμό. Είναι ντροπή να αποδυναμώνει τόσο αβασάνιστα την ευρωπαϊκή ιδέα των προκατόχων της Αντενάουερ, Μπραντ, Σμιτ, Κολ και Σρέντερ, μόνο και μόνο για να εισπράξει το φτηνό χειροκρότημα"» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ