Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σαν καλοί συνεργάτες

Γρηγοριάδης Κώστας

Τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις ευρωενωσιακές κυβερνήσεις και το συμβιβασμένο συνδικαλιστικό κίνημα επιβεβαίωσε η χτεσινή συνάντηση που είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός με τη νέα ΓΓ της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ. «Παρά τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουμε με τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις στην Ελλάδα, είμαστε στην ίδια πλευρά. Αγωνιζόμαστε για τις συλλογικές συμβάσεις, για κοινωνική συνοχή και, ασφαλώς, για δικαιοσύνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

Πράγματι, δεν έχει άδικο. Δεν υπάρχει αντεργατική συμφωνία και απόφαση που να μην έχει τη σύμφωνη γνώμη των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, τη δράση τους για να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων. Ετσι έγινε με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφονται μεταξύ κοινωνικών εταίρων, «προσφέροντας» ψίχουλα στους εργάτες. Ετσι έγινε με την προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Ετσι γίνεται γενικά με την υπεράσπιση της ανταγωνιστικότητας, την υπεράσπιση δηλαδή της αύξησης της κερδοφορίας των μονοπωλίων που δεν μπορεί παρά να συνεπάγεται έφοδο στα εργατικά δικαιώματα.

Από τη μεριά της, η εκπρόσωπος της ΣΕΣ τόνισε: «Ξέρουμε ότι εσείς υποστηρίζετε τα συνδικάτα, αλλά θέλουμε να υπάρχει αυτή η προστασία των συλλογικών συμβάσεων και η αυτονομία των κοινωνικών εταίρων και στο μέλλον. Και πιστεύουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πολιτική σας δύναμη, για να μας στηρίξετε σε αυτό το θέμα». Αυτή είναι η αγωνία τους: Οι κυβερνήσεις που καταστρέφουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας να χρησιμοποιήσουν επιτέλους όλη τους την πολιτική δύναμη...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ