Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΤΑ
Συλλαλητήριο στις 24 Μάη

Κοινή αγωνιστική πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και σωματείων σε δήμους

Συλλαλητήριο ενάντια στους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και τα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνδιοργανώνουν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και τα σωματεία των Δήμων Πετρούπολης - Καματερού, Περιστερίου, Καισαριανής, Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής, Περάματος, Κορυδαλλού, Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας. Το συλλαλητήριο θα γίνει την Τρίτη 24 Μάη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κάλεσμα συμμετοχής σε αυτό απευθύνουν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «συναγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής των συμφερόντων των καπιταλιστών, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. υπόσχεται να δώσει χέρι βοήθειας και στα δυο κόμματα (...) Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μόνη λύση για το ξεπέρασμα της κρίσης είναι η μείωση των μισθών, η αύξηση του ωραρίου εργασίας, οι απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, οι υποχρεωτικές μετατάξεις, οι ιδιωτικοποιήσεις κλπ.».

Σε αυτή την πολιτική απαιτείται «να δώσουμε μαζική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση. Για να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα. Να μην εφαρμοστούν υποχρεωτικές μετατάξεις».

Επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει «να ανεχτούμε άλλο τα δεκανίκια της κυβέρνησης που είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, που στήριξαν και ανέχθηκαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, το θέατρο των "καλών" και "κακών" ΠΑΣΟΚων είναι ένα ακόμη φτιασίδωμα». Ούτε πρέπει «να υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τα διλήμματα των προϊσταμένων, των πράσινων, μπλε, ροζ δημάρχων που, με την απειλή του χρεοκοπημένου δήμου, ξεκινούν το πογκρόμ των απολύσεων και μετατάξεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ