Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΠΑΜΕ
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στο Κιλκίς

Σήμερα Σάββατο, ενάντια στη νέα άσκηση προετοιμασίας του Ευρωστρατού να αναλάβει δράση στη Λιβύη

Από την πρόσφατη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στην Αττική
Από την πρόσφατη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στην Αττική
Κινητοποίηση ενάντια στην άσκηση πολεμικής προετοιμασίας από το σχηματισμό μάχης HELBROC της ΕΕ, διοργανώνουν σήμερα Σάββατο 14 Μάη, στις 12 μ.μ., στη Νέα Σάντα του Κιλκίς, η ΕΕΔΥΕ Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και το ΠΑΜΕ. Αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει στις 11 π.μ., από το στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Οι Επιτροπές Ειρήνης και το ΠΑΜΕ καλούν το λαό της περιοχής να διαδηλώσει με τη συμμετοχή του την αντίθεση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει στη Λιβύη. Να διακηρύξει αγωνιστικά ότι είναι ανεπιθύμητοι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που ματοκύλισαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας, δολοφονούν τους λαούς στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τώρα στη Λιβύη, με τη συμμετοχή και ελληνικών δυνάμεων. Να παλέψει και να απαιτήσει να φύγουν οι φονιάδες από τον τόπο και τη χώρα, να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η άσκηση προετοιμασίας του «Σχηματισμού Μάχης» HELBROC της Ευρωπαϊκής Ενωσης (συμμετέχουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος), που πραγματοποιείται μέχρι τις 20 Μάη, στην έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», στη Νέα Σάντα Κιλκίς, υπηρετεί τη βαθύτερη εμπλοκή της κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη. Πρόκειται για τακτική πολυεθνική άσκηση άνευ στρατευμάτων (ΤΑΑΣ), με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και την ονομασία «Ευρώπη ΙΙ/2011». Το ενδιαφέρον βρίσκεται τόσο στο σενάριο της άσκησης, όσο και στο γεγονός ότι είναι το ίδιο σχήμα που στις αρχές Φλεβάρη πραγματοποίησε τη γνωστή άσκηση καταστολής πλήθους στο Κιλκίς.

Το σενάριο περιλαμβάνει «επιχειρήσεις εκκένωσης προσωπικού της ΕΕ από την περιοχή επιχειρήσεων (Evacuation Operations) και πιθανής υποστήριξης κατά τη διάρκεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας (Humanitarian Assistance)». Ακριβώς δηλαδή ό,τι αποφάσισε πρόσφατα η στρατιωτική επιτροπή της ΕΕ για τη Λιβύη, ανοίγοντας το δρόμο για χερσαία επέμβαση στη Β. Αφρική. Σημειώνουμε ότι ο «Σχηματισμός Μάχης» HELBROC θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το επόμενο εξάμηνο.

Προσυνεδριακή δραστηριότητα

Παράλληλα, κορυφώνεται τις επόμενες μέρες η δραστηριότητα των Επιτροπών Ειρήνης, μπροστά και στο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, στις 28 και 29 Μάη στην Αθήνα. Το πρόγραμμα με τις αντιιμπεριαλιστικές πορείες συνεχίζεται, στη Σάμο αύριο Κυριακή 15 Μάη, στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 22 Μάη, στη Μυτιλήνη επίσης στις 22 Μάη και στην Τρίπολη την Κυριακή 29 Μάη. Σε ό,τι αφορά στην προσυνεδριακή διαδικασία, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις και Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης για την εκλογή αντιπροσώπων:

-- Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί τη συνέλευσή της αύριο Κυριακή 15 Μάη, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας, αύριο Κυριακή 15 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Εθνικής Αντίστασης (Αραπάκη 69).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 16 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου, τη Δευτέρα 16 Μάη, στις 7 μ.μ., στη «Βίλα Στέλλα».

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Κορυδαλλού, τη Δευτέρα 16 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Κρέσνας 12).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Aγ. Δημητρίου, τη Τετάρτη 18 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Πηλέως 56, κοντά στα ΕΛΤΑ).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου, την Τετάρτη 18 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ.Φανουρίου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ελληνικού, την Τετάρτη 18 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Αθ. Διάκου 28).

-- Η προσωρινή Επιτροπή Ειρήνης Πειραιά, την Τετάρτη 18 Μάη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Καραΐσκου 111, 2ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ