Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΠΘ
Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων μετέφερε χτες ο βουλευτής Γιάννης Ζιώγας

Συνέχεια της κατάληψης αποφάσισαν οι εργαζόμενοι
Συνέχεια της κατάληψης αποφάσισαν οι εργαζόμενοι
Συνεχίζεται η κατάληψη της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, από τους εργαζόμενους που αντιδρούν στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίησή της, παρά τις προσπάθειες της πρυτανείας να σταματήσει η κινητοποίηση. Χτες, μέσα από Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν συνέχιση της κατάληψης και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ με νέα ΓΣ την Κυριακή θα καθορίσουν την παραπέρα στάση τους. Στο πλευρό τους, βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν χρηματοδότηση από το υπουργείο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Σημειώνουμε ότι από τους 150 εργαζόμενους, που απασχολούνται στη Φοιτητική Λέσχη, οι 120 δουλεύουν με εργολαβική σχέση εργασίας. Πρόσφατα, η Διοίκηση της Φοιτητικής Λέσχης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν χρήματα για τη λειτουργία της μόνο μέχρι τον Ιούνη. Και τους κάλεσε να αποδεχθούν μείωση του χρόνου εργασίας τους για να συνεχίσει να λειτουργεί, διαφορετικά είπε ότι θα αναγκαστεί να τη δώσει σε ιδιώτη εργολάβο.

Ο Γιάννη Ζιώγας, μιλώντας στους εργαζόμενους εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Λέσχης. Σημείωσε πως η φοιτητική λέσχη είναι «φιλέτο» που εποφθαλμιούν πολλοί ιδιώτες να βάλουν στο χέρι. Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά αλλά και τη στάση των πρυτανικών αρχών που σταθερά στηρίζουν και βάζουν πλάτη για την προώθηση των κυβερνητικών επιλογών. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους σε συντονισμό με τους φοιτητές και το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ