Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες στη «Βαρβάκειο»

Το σημείο της δολοφονίας του 44χρονου

Icon

Το σημείο της δολοφονίας του 44χρονου
Επίθεση φασιστοειδών της «Χρυσής Αυγής», με ρόπαλα, γροθιές και κλωτσιές σε βάρος μεταναστών τους οποίους χτύπησαν ανελέητα, σημειώθηκε χθες, περίπου στις 5.30 το απόγευμα, στο ύψος της Βαρβακείου Αγοράς και στα γύρω στενά, κατά τη διάρκεια πορείας που ξεκίνησε από την Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου και έφτασε μέχρι το Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Συγκεκριμένα, μόλις η πορεία έφτασε μπροστά από το Δημαρχείο, περίπου 50 - 70 άτομα που βρίσκονταν στην κεφαλή, παρά τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν γύρω τους και αφού πέταξαν μια αυτοσχέδια μολότοφ στην οποία είχαν ενσωματώσει δυναμιτάκια, αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο των «διαδηλωτών» και άρχισαν να επιτίθενται με μανία σε όποιον μετανάστη βρέθηκε στο δρόμο τους. Για περίπου 10 λεπτά στο χώρο της Βαρβακείου και των γύρω στενών, τραμπούκοι της «Χρυσής Αυγής», συγκροτημένοι σε ομάδες, πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε βάρος ανυπεράσπιστων μεταναστών που εκείνη την ώρα άλλοι δούλευαν στα γύρω μαγαζιά και άλλοι ψώνιζαν. Εντρομοι οι μετανάστες προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ όσοι δεν τα κατάφεραν ξυλοφορτώθηκαν αλύπητα, καθώς τους κατάφεραν δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα με αποτέλεσμα κάποιοι να σωριαστούν αιμόφυρτοι στο έδαφος. Τουλάχιστον δεκαπέντε μετανάστες τραυματίστηκαν.

Το στίγμα αυτής της προσχεδιασμένης επίθεσης, το είχε δώσει λίγο νωρίτερα από το χώρο της συγκέντρωσης (Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου), που οργάνωσαν κάτοικοι της περιοχής στη μνήμη του 44χρονου Μανόλη Καντάρη που δολοφονήθηκε άγρια τα ξημερώματα της Τετάρτης τη στιγμή που ετοιμαζόταν να μεταφέρει την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μαιευτήριο, ένας τύπος με κουστούμι που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής». Συγκεκριμένα, ο άντρας αυτός, αφού ζήτησε από το διοικητή της Αστυνομίας που βρισκόταν στο χώρο να τους δοθεί η άδεια να πορευτούν μέχρι το Δημαρχείο της Αθήνας, του δήλωσε ευθαρσώς πως «αν βρεθεί κάποιος από αυτούς τους μαύρους στο δρόμο μας κανείς μας δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει τους νεολαίους μας από το να τους σβερκώσουν. Γι αυτό, για την καλή δική τους τύχη, να φροντίσουν να μην βρεθούν στο δρόμο μας». Οι αστυνομικοί άφησαν λοιπόν ανενόχλητους τους χρυσαυγίτες να πορευτούν, ενώ προηγούμενα τους είχαν προειδοποιήσει για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών!

Επισημαίνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί από πουθενά ότι το έγκλημα το διέπραξαν αλλοδαποί. Το μόνο που υπάρχει είναι κάποιες διαρροές από την Ασφάλεια, που κάνουν λόγο για πλάνα από κάμερες πολυκατοικιών και καταστημάτων που δείχνουν ότι οι δράστες ήταν ...μελαμψοί.

Στη συγκέντρωση που έγινε στις 4 το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας, κάτοικοι της περιοχής άφησαν ένα λουλούδι, άναψαν ένα κερί στη μνήμη του και ακολούθησε τρισάγιο. Εκείνη τη στιγμή, άρχισαν να συρρέουν αρκετά μέλη της «Χρυσής Αυγής», να μοιράζουν ελληνικές σημαίες στο χώρο και να προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα με εθνικιστικά, χουντικά και ρατσιστικά συνθήματα. «Να φύγουν οι ξένοι από την Ελλάδα», «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα», «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», καθώς και συνθήματα, συλλήβδην, κατά πολιτικών και δημοσιογράφων. Μάλιστα, ένα από τα συνθήματα που ακούστηκε πολλές φορές ήταν και το «Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».

Οι κάτοικοι της περιοχής, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ούτε συμμερίστηκαν τα συνθήματα των Χρυσαυγιτών ούτε τους ακολούθησαν στην πορεία που οργάνωσαν. Εξέφρασαν την οδύνη για το χαμό του γείτονά τους, Μ. Καντάρη, καθώς και την οργή τους με οξείς χαρακτηρισμούς για την ανυπαρξία οποιασδήποτε προστασίας των οικογενειών τους από τις αρμόδιες κυβερνητικές ή δημοτικές υπηρεσίες για την όξυνση της πολύμορφης εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή τους. Μάλιστα, όπως είπαν χαρακτηριστικά, αρκετοί κάτοικοι, «αυτοί έχουν τους δικούς τους σκοπούς που ουδεμία σχέση έχουν με τα δικά μας αιτήματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ