Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Κατήγγειλε τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, που έχει στόχο να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους

Eurokinissi

Τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα εγκληματικά χτυπήματα των δυνάμεων καταστολής σε βάρος διαδηλωτών, κατήγγειλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που, αντιδρώντας άμεσα, πραγματοποίησαν το βράδυ της απεργίας μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Δημόσιας Τάξης).

Σε συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό Μ. Οθωνα, αντιπροσωπεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ κατήγγειλε ότι στόχος τέτοιων ενεργειών είναι να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να τους εμποδίσουν να εκφράσουν αγωνιστικές διαθέσεις ενάντια στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη θωράκιση της κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών. Κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονται σε κάθε χώρο δουλειάς όπου υπάρχει κινητοποίηση ενάντια στους εργοδότες που κόβουν μισθούς και απολύουν. Οτι η κυβέρνηση στηρίζει αυτούς τους σχεδιασμούς στέλνοντας την Αστυνομία εναντίων όσοι αγωνίζονται.

Υπογράμμισαν ότι οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν κανένα λόγο να χτυπάνε τις πορείες. Οτι η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι βίαια, είναι η πολιτική που κόβει τα μεροκάματα και τους μισθούς, τις συντάξεις. Επισήμαναν, ακόμα, ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν πρόκειται να κάνουν πίσω όσα μέτρα καταστολής και αν εφαρμοστούν.

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει πολιτικές ευθύνες. Παράλληλα, ανέφερε αρκετές φορές ότι γίνεται έρευνα για να αποδειχθεί ποιος χτύπησε τον διαδηλωτή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στη Νίκαια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην τον χτύπησε η Αστυνομία! Κάτι που δείχνει ότι κάθε άλλο παρά θα αναδειχθούν οι ευθύνες και οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

Ανακοίνωση για τα γεγονότα εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Καταδίκη από συνδικάτα

«Η επίθεση αυτή είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, να τσακίσουν τη λαϊκή αντίδραση, να φοβίσουν τα λαϊκά στρώματα και την αγωνιστική τους διάθεση. Αυτό δεν πρέπει να περάσει», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας και καλεί κάθε ΔΣ σωματείου να καταγγείλει την επίθεση. Ανάλογη ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσαν: Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας και η Ενωση Μηχανοξυλουργών Επιπλοποιών και Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Λάρισας.

«Ο σοβαρός τραυματισμός του διαδηλωτή που δίνει μάχη για τη ζωή του και ο τραυματισμός επίσης δεκάδων άλλων καταδείχνουν ότι η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κεφαλαίου είναι αδίστακτοι, επιχειρούν διά πυρός και σιδήρου να περάσουν την πολιτική που θα δώσει ανάσα ζωής στο κεφάλαιο, θα αυξήσει την κερδοφορία του και, από την άλλη, θα ισοπεδώσει κάθε κατάκτηση της εργατικής τάξης, θα οδηγήσει σε μαζική φτώχεια, ανέχεια και εξαθλίωση», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. «Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να τρομοκρατήσει τον κόσμο για να μην αγωνίζεται», σημειώνει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Η συγκεκριμένη επίθεση, όπως και η επίθεση πριν λίγες μέρες στους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και στους υγειονομικούς, αλλά και το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που ισχύει ακόμα στους ναυτεργάτες είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των μηχανισμών της», επισημαίνει το ΕΚ Πειραιά. Ανακοίνωση καταδίκης του γεγονότος εξέδωσαν ακόμα: Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η Ενωση Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του ΓΝ Νίκαιας, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

  • Τόσο η ΓΣΕΕ, όσο και το ΕΚ Αθήνας καταδικάζουν τη «βία από όπου κι αν προέρχεται», «για οποιοδήποτε λόγο και αιτία», «τσουβαλιάζοντας» με αυτό τον τρόπο θύτη και θύμα, αλλά και δαιμονοποιώντας την ταξική πάλη, την επαναστατική βία, η οποία μπορεί να εκφραστεί οργανωμένα από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ