Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινητοποιήσεις σε «Aγγελιοφόρο», ALTER, ANTENNA FM

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού προχώρησαν προχτές το απόγευμα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ALTER, ενώ χτες σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι τεχνικοί του ραδιοφώνου του ΑΝΤΕΝΝΑ, (ΕΤΕΡ) και σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον «Αγγελιοφόρο» στη Θεσσαλονίκη (ΕΣΗΕΜΗ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΗΠΤΘ). Η εργοδοσία τόσο στον ΑΝΤΕΝΝΑ όσο και στον «Αγγελιοφόρο», ακολουθώντας την πεπατημένη, προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχτούν οι απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.

Η 24ωρη απεργία στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ πραγματοποιήθηκε με αίτημα την άμεση ανάκληση της απόλυσης του εκπροσώπου των εργαζομένων των τεχνικών, καθώς και στον «Αγγελιοφόρο» για τις τελευταίες απολύσεις (δύο δημοσιογράφοι και δύο διοικητικοί) από το ανταποκριτικό γραφείο της Αθήνας. Η εκδίκαση της προσφυγής της εργοδοσίας του «Αγγελιοφόρου» («Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας» των Μπόμπολα, Μπακατσέλου, Ψυχάρη) έχει οριστεί για σήμερα.

Χτες, πριν την έναρξη της 48ωρης απεργίας, που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει τις απολύσεις, αλλά δήλωσε ότι θα αναστείλει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη τα σχέδιά της για ...συνέχιση των απολύσεων. Τότε θα εφαρμόσει ξανά «εθελούσια έξοδο» με στόχο να διώξει ακόμη 30 εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι πριν 2 μήνες προχώρησε - με τη στήριξη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ - σε περικοπές στους μισθούς κατά 12,5% με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας και ένα μήνα αργότερα σε 15 απολύσεις.

Σε ό,τι αφορά το ALTER, οι εργαζόμενοι - βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας - στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στη ροή του προγράμματος του σταθμού προβάλλοντας κάρτα από τις 9 ως τις 11 το βράδυ στην οποία αναγραφόταν το αίτημά τους για καταβολή των δεδουλευμένων τους (απλήρωτοι από το Γενάρη).

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο διευθύνων σύμβουλος του fund Argo Τ. Καζίνος, σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους, επανέλαβε ότι θα συναντηθεί - ενδεχομένως και σήμερα - με εκπροσώπους τους, αφού πρώτα ολοκληρώσει τη μελέτη εγγράφων και εξετάσει το «επιχειρησιακό πλάνο». Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους τόνισαν ότι απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες του σταθμού Κ. Γιαννίκος και Γ. Κουρής κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ανοίγματος της «διαδικασίας συνδιαλλαγής» του άρθρου 99 (Ν. 3588/2007), που προβλέπει τη συμφωνία για διακανονισμό των χρεών με τους πιστωτές. Η συζήτηση της αίτησης προσδιορίστηκε για τις 15 Ιούνη.

  • Παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Νέος Τύπος Βόλου», καταγγέλλοντας την εργοδοσία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων 4 μηνών. Στο πλευρό τους, ήταν η Επιτροπή Αγώνα Δημοσιογράφων και Τεχνικών ΜΜΕ του ΠΑΜΕ, ενώ έλαμψε διά της απουσίας της - παρότι κλήθηκε - η διοίκηση της Ενωσης Συντακτών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η αντεργατική επίθεση σε «Αγγελιοφόρο» και «Μακεδονία»(12/1/2012)
Απεργίες στη Θεσσαλονίκη(8/10/2011)
Ξεκινούν σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις(11/2/2011)
Προωθεί εκ περιτροπής εργασία(27/1/2011)
Μειώσεις μισθών και ωραρίου ή απολύσεις(31/7/2010)
Εντείνονται τα προβλήματα(21/1/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org