Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δεκανίκι του κεφαλαίου η ETUC/CES

Μήνυμα του Γιώργου Τούσσα στην GUE/NGL για το επικείμενο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στην Αθήνα

Με αφορμή το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, που διοργανώνεται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, απέστειλε στην ευρωομάδα της GUE/NGL το ακόλουθο μήνυμα:

«Στις 16-19 Μάη 2011 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ETUC/CES) και οι εκπρόσωποι της "εργατικής αριστοκρατίας" απηύθυναν προσκλήσεις για συμμετοχή της GUE/NGL στο συνέδριο. Για το λόγο αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ:

Η θέση μας είναι, όχι μόνο να μην πάρει μέρος εκπρόσωπος της GUE/NGL στο συνέδριο αυτό, αλλά να καταγγελθεί η οργάνωση αυτή ως αντίπαλος των εργαζομένων ως συνδικαλιστική δύναμη που εκπροσωπεί και υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα που προβάλλει μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα.

Πρώτο, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στηρίζει την ΕΕ, τη διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στηρίζει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τις αντιδραστικές αλλαγές που καταργούν θεμελιακά εργασιακά, κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα, που υπονομεύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης. Η αθλιότητα που επικρατεί στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, γενικότερα στους χώρους δουλειάς, έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Δεύτερο, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στήριξε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη στρατηγική της Λισαβόνας, στηρίζει την ουσία του "Συμφώνου του ευρώ" με σκοπό να υπηρετήσει τις ανάγκες του καπιταλισμού, του εκμεταλλευτικού συστήματος, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειές της οι εργαζόμενοι.

Τρίτο, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων καλλιεργεί την "κοινωνική συναίνεση", την "ταξική συνεργασία", με σκοπό τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος.

Τέταρτο, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στηρίζει το ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους κατά των λαών.

Για τους λόγους αυτούς, για τους λόγους που αποδεικνύουν ότι η οργάνωση αυτή εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και εχθρεύεται τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, την καταγγέλλουμε και καλούμε και τους άλλους ευρωβουλευτές να κάνουν το ίδιο και να μη συμμετάσχει κανείς στο εν λόγω συνέδριο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικομμουνιστική υστερία, για άλλη μια φορά, στο Ευρωκοινοβούλιο(2014-10-25 00:00:00.0)
Η ειρηνόφιλη «Ευρωπαϊκή Αριστερά»...(2014-09-25 00:00:00.0)
Ο κόρακας μπορεί μόνο να κράζει...(2014-07-17 00:00:00.0)
Λαθροχειρία της «Αυγής»(2014-05-28 00:00:00.0)
Κοινωνικά δικαιώματα, ελευθερίες και πολιτική της ΕΕ(2001-12-06 00:00:00.0)
Συνεδρίασε η Ευρωομάδα GUE-NGL(1999-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ