Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους ενόχλησε το πανό

Σε μια προκλητική ενέργεια προχώρησε η κοινοπραξία ΝΕΑ ΟΔΟΣ, η οποία και διαχειρίζεται το τμήμα της Εθνικής Οδού Αθήνα - Σκάρφια και Σχηματάρι - Χαλκίδα, η οποία και αφαίρεσε το πανό του Σωματείου Εργαζομένων της ΦΑΓΕ, που έγραφε «Πάρτε πίσω τις απολύσεις», με το πρόσχημα ότι το «έπιασαν οι κάμερες» και δήθεν ενοχλούσε τους οδηγούς. Βέβαια, η κοινοπραξία δεν έχει δείξει τα ίδια αντανακλαστικά παρέμβασης για ζητήματα όπως οι κακοτεχνίες στους δρόμους ή τα τσουχτερά διόδια που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά για τους οδηγούς...

Το πανό ήταν κρεμασμένο στη γέφυρα της Λυκόβρυσης και με αυτό οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ, προπαγάνδιζαν τον απεργιακό τους αγώνα, ενάντια στις απολύσεις που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της εταιρείας, η οποία αν και τα καθαρά κέρδη της ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ, έχει απολύσει 140 εργαζόμενους τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα αντί το πανό να το κατεβάσει η τροχαία (αν όντως ενοχλούσε τους οδηγούς), το κατέβασε μια ιδιωτική κοινοπραξία, η οποία έχει μετατρέψει κυριολεκτικά σε τσιφλίκι της ένα δημόσιο δρόμο. Στην πράξη, δηλαδή, η Εθνική Οδός, έχει μετατραπεί σε έναν ιδιωτικό δρόμο όπου η κάθε κοινοπραξία που έχει τον έλεγχο κάνει ό, τι θέλει. Και αυτό γίνεται μετά τις σκανδαλώδεις συμβάσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίες στην πράξη έχουν εκχωρήσει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των εθνικών οδών προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε και το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ στη διάρκεια της Γενικής του Συνέλευσης. Μάλιστα, η κοινοπραξία, γύρισε το πανό στο Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ