Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικά ακούσματα

Η Γιώτα Νέγκα
Η Γιώτα Νέγκα
Μία παλέτα αγαπημένων τραγουδιών με αποχρώσεις από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής μουσικής, παρουσιάζει η Γιώτα Νέγκα, σήμερα στο «Small Cafe» (Πειραιάς, Αριστοτέλους 10 - Πεζόδρομος). «Ταξιδεύει» από την μπαλάντα έως το κλασικό λαϊκό και από τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και τους σύγχρονους τραγουδοποιούς έως τα παραδοσιακά ακούσματα.

Μελωδικό «Duende» από την Ελένη Πέτα και τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη, αύριο στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στο πρόγραμμά τους, μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Δημιουργίες των Madredeus, Joan Baez, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, The Kinks, Ishtar, Christophe συναντούν διαχρονικά κομμάτια της ελληνικής τραγουδοποιίας (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου κ.ά).

«Κοκκινιά και ρεμπέτικο», τιτλοφορείται η εκδήλωση που διοργανώνει ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Ομιλος Νίκαιας (16/5, 8.30 μ.μ.), στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μάνος Λοΐζος» (Πέτρινα, Θηβών 245). Θα μιλήσει ο φιλόλογος Γιώτης Νικολαΐδης. Θα παίξουν ρεμπέτικα οι μαθητές του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας, σε μουσική επιμέλεια Νώε Ζαφειρίδη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ