Τετάρτη 11 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα χρέη των δήμων

Στο αποκαλούμενο πρόγραμμα «εξυγίανσης» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και προβλέπει, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», την περικοπή της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των χρεωμένων δήμων, απολύσεις εργαζομένων και «πάγωμα» προσλήψεων, αναφέρεται ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, σημειώνοντας ότι θα οδηγήσει σε επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και σε απολύσεις.

Ακόμα υπογραμμίζει ότι τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού είναι χρήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τα χρέη των δήμων. «Αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και οι δημοτικές αρχές που την υλοποιούν, δίνοντας ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες», τονίζει.

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι το πρόγραμμα «εξυγίανσης» θα επιδεινώσει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις, θα παγώσουν ή θα περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις προσωπικού, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις. Πρόβλημα θα υπάρξει και με τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και υποδομών των δήμων, η παραπέρα αύξηση της δημοτικής φορολογίας και το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας.

«Με δεδομένες αυτές τις εξελίξεις, τονίζει το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα. Να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση και κίνημα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και στις δημοτικές αρχές. Ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που στήριξαν και στηρίζουν το νόμο "Καλλικράτη" και αποθέωναν τη διοικητική μεταρρύθμιση που θα φέρει κι άλλα δεινά στα λαϊκά νοικοκυριά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ