Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αρχίζει τις απολύσεις το CNN

ΑΤΛΑΝΤΑ.-

Το αμερικανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN που εκπέμπει σε 24ωρη βάση και σε όλα τα σημεία του πλανήτη, μία δεκαετία μετά την ίδρυσή του αλλά και την εκτόξευσή του εξαιτίας του πολέμου στον Κόλπο, ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη ότι 400 εργαζόμενοι σε αυτό θα απολυθούν, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του απασχολούμενου προσωπικού μέσα στις ερχόμενες βδομάδες.

Οπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, η πλειοψηφία αυτών που πρόκειται να απολυθεί απασχολείται ως σήμερα στα αμφίδρομα προγράμματα του καναλιού, όπως το CNN.com και το CNNfn.com., και μόνο το ένα τρίτο των σταδιακά απολυόμενων απασχολείται σε άλλα ειδησεογραφικά τμήματα. Πρόκειται για ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης της λειτουργίας του αμερικανικού καναλιού με απώτερο στόχο «να επιβεβαιωθεί η κυριαρχία του CNN» στη διεθνή τηλεοπτική αγορά, προστίθεται στην ανακοίνωση του καναλιού, που εδρεύει στην Ατλάντα της Γεωργίας.

Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς η είδηση είχε διαρρεύσει εδώ και μέρες παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του CNN. Εκτός αυτών, πολλά κορυφαία στελέχη του τηλεοπτικού ειδησεογραφικού καναλιού «απομακρύνθηκαν», όπως ο Σέλμπι Κόφι, πρόεδρος του επιχειρηματικού και οικονομικού ειδησεογραφικού δικτύου (CNNfn) που παραιτήθηκε. Σύμφωνα με αναλυτές, οι «οικειοθελείς» αποχωρήσεις αλλά και οι απολύσεις εντάσσονται στο «πλαίσιο αναδιοργάνωσης» του δικτύου εξαιτίας της συγχώνευσης της εταιρίας που ανήκει, της Time Warner, με την America Online, συγχώνευση που ολοκληρώθηκε στις 11 του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org