Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»
Θέλει τσάμπα δουλειά τα Σάββατα

Την εταιρεία «Αφοι Βλάχου» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Οπως σημειώνεται, η εργοδοσία «μάζεψε τμήμα εργαζομένων και απαίτησε να δουλεύουν τα Σάββατα τσάμπα». Αυτή η εξέλιξη έρχεται τη στιγμή «που η εταιρεία, όχι απλά δε βρίσκεται σε ύφεση, αλλά σε ταχεία ανάπτυξη με αγορά καινούριας μηχανής που πολλαπλασιάζει την παραγωγικότητα και άνοιγμα δεύτερου εργοστασίου στο Ιράκ».

Αμέσως μετά από αυτή την εξέλιξη το ΔΣ της Ενωσης Λιθογράφων προχώρησε σε συνάντηση με τη διεύθυνση εκφράζοντας την αντίθεσή του με τα όσα προωθεί η εργοδοσία. «Ξεκαθαρίσαμε», σημειώνει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, «ότι η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν πρόκειται να περάσει χωρίς την ενωμένη αντίδραση των εργατών όχι μόνο της επιχείρησης αλλά ολόκληρου του κλάδου». Μετά από την παρέμβαση της Ενωσης Λιθογράφων, η εργοδοσία τα «μάζεψε», ωστόσο οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμένουν σε επιφυλακή. Αλλωστε, οι γενικότεροι σχεδιασμοί της εργοδοσίας βρίσκονται σε εξέλιξη. Καθόλου τυχαία, πριν λίγες μέρες, επιχείρησε να τοποθετήσει ακόμη και κάμερες μέσα στους εργασιακούς χώρους, κάτι που επίσης δεν πέρασε μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει η Ενωση Λιθογράφων, η επιτυχία της απεργίας στις 11 Μάη αποκτά ιδιαίτερη σημασία και σημειώνει: «Καλούμε τις σωματειακές επιτροπές της βιομηχανικής ζώνης Κορωπίου - Παιανίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης, σε περίπτωση που η εργοδοσία της "Αφοι Βλάχου" επιχειρήσει να εφαρμόσει το αντεργατικό μέτρο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ