Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ
«Ανοιξαν» τα διόδια στο Σπαθοβούνι

Η κοινοπραξία «Μορέας» επιχειρεί να κλείσει τους παράπλευρους δρόμους πριν τα διόδια ώστε να εξασφαλίσει τα χαράτσια ακόμη και για τοπικές διαδρομές

Από παλιότερη κινητοποίηση στο Σπαθοβούνι
Από παλιότερη κινητοποίηση στο Σπαθοβούνι
Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια του Σπαθοβουνίου στην Κορινθία χτες το μεσημέρι για περίπου 2 ώρες, εργαζόμενοι και αγροτοκτηνοτρόφοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στην ΠΑΣΥ Κορινθίας και Αργολίδας, διαμαρτυρόμενοι για τις μεθοδεύσεις της κοινοπραξίας «Μορέας» που θέλει να κλείσει τους παράπλευρους δρόμους πριν τα διόδια ώστε να τους αναγκάσει να περάσουν από αυτά και να πληρώσουν τα χαράτσια. Οπως διατείνεται η κοινοπραξία, θα κατασκευάσει ένα νέο κόμβο αμέσως μετά τα διόδια ώστε να εξασφαλίσει πως το κόμιστρο θα πληρώνεται κανονικά.

Στο πλευρό των αγωνιζομένων βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ξήλωσαν την πινακίδα της κοινοπραξίας στον παράπλευρο δρόμο που έγραφε ψευδώς ότι «ο δρόμος είναι κλειστός» για να αποτρέπει τους οδηγούς να τον χρησιμοποιούν. Τις τελευταίες μέρες έχουν ξεσηκωθεί και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που θέλουν να χρησιμοποιούν τους παράπλευρους δρόμους για να πηγαίνουν στις δουλειές τους, στα χωράφια τους. Ο «Μορέας», με τη συνδρομή τοπικών παραγόντων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επιχειρεί να τους «τουμπάρει» με παράδοση κάρτας ορισμένου χρόνου σε κατοίκους της περιοχής για να περνάν δωρεάν από τα διόδια.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Γραμματείες ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ Κορινθίας και Αργολίδας, μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «Οι εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους τα διόδια αξιοποιούν τη στήριξη που τους παρέχουν κυβέρνηση και ΝΔ και πέρα από τις συχνές και δυσβάσταχτες αυξήσεις στην τιμή των διοδίων, κλείνουν και τους ελάχιστους παραδρόμους, αναγκάζοντας τους γύρω κατοίκους να πληρώνουν διόδια για κάθε δραστηριότητά τους. Σε αυτή τη λογική θέλουν τώρα να κλείσουν και τον παράδρομο του Σπαθοβουνίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης.

Οι δρόμοι είναι περιουσία του ελληνικού λαού, φτιάχτηκαν με τα δικά του χρήματα και πρέπει να είναι ελεύθεροι. Είναι δικαίωμα του λαού να έχει σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους και οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα. Να μην κλείσουν οι παράδρομοι, αλλά να ανοιχτούν και άλλοι όπου το απαιτούν οι ανάγκες των κατοίκων. Να δημιουργηθούν υποδομές, ώστε να είναι ασφαλείς, να επισκευαστεί όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο και να καταργηθούν όλα τα διόδια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ