Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Πάλη για μέτρα προστασίας των ανέργων

Τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα και στον ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη

Μέτρα για την προστασία των ανέργων διεκδικούν τα ταξικά συνδικάτα με μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν μεθαύριο, Δευτέρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν τα ταξικά συνδικάτα στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), με θέμα την τεράστια ανεργία. Στην παράσταση καλούν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας «Η ΜΑΣΙΝΑ», η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών και Βαφέων και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το οποίο και σημειώνει: «Κανένας εργαζόμενος ή άνεργος, κανένα συνδικάτο ή κλάδος δεν μπορεί να αντιπαλέψει αυτή τη λαίλαπα κατά μόνας. Απαιτείται συντονισμός και οργάνωση».

Αντίστοιχα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί μεθαύριο, Δευτέρα, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΔ στην οδό Δωδεκανήσου, στις 8.30 π.μ. Καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τους άνεργους προκειμένου να απαιτήσουν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις και για όλο το διάστημα της ανεργίας. «Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και των ανέργων συνεχίζεται, με το κόψιμο επιδόματος σε μακροχρόνιους άνεργους. Η ισχυροποίηση του μετώπου της εργατικής τάξης και η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας είναι η μόνη διέξοδος που έχει ο κάθε εργαζόμενος», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ