Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Αγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον γιατρών και υγειονομικών

Χτυπήθηκαν 3 εργαζόμενοι

Στιγμιότυπο από την επίθεση των ΜΑΤ
Στιγμιότυπο από την επίθεση των ΜΑΤ
Επίθεση με γκλοπ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης δέχτηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ χτες, έξω από το υπουργείο Υγείας, νοσοκομειακοί γιατροί, υγειονομικοί και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, που πραγματοποιούσαν μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία και την επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει απέναντι στους υγειονομικούς!

Οι υγειονομικοί μπροστά στο υπουργείο βρήκαν τα ρολά κατεβασμένα και παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, που άρχισαν να χτυπάνε «στο ψαχνό» με τα γκλοπ, όταν οι υγειονομικοί επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο για να δώσουν υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία. Η επίθεση των ΜΑΤ συνεχίστηκε με ρίψη χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Χτυπήθηκαν τρεις εργαζόμενοι. Δυο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας. Ο ένας είχε χτυπηθεί από γκλοπ στον αυχένα και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Ο δεύτερος εργαζόμενος είχε αναπνευστικά προβλήματα. Στην επίθεση των ΜΑΤ χτυπήθηκε στο κεφάλι και εργαζόμενος του νοσοκομείου «Σωτηρία», τον οποίο μετέφεραν στο σπίτι του συνάδελφοί του.

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να «πνίξει» τη διογκούμενη αγανάκτηση των υγειονομικών για τα αποτελέσματα της πολιτικής της στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, μετά την εισβολή των αστυνομικών που συνέλαβαν την εφημερεύουσα γιατρό του «Αττικόν», των «ράμπο» της Υγείας και τις Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις στο «Αλεξάνδρα» και το «Ασκληπιείο», επιστράτευσε χτες και τα ΜΑΤ. Αποδεικνύοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία πηγαίνουν χέρι χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και την κρατική καταστολή.

Το μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής στη χτεσινή κινητοποίηση και πορεία
Το μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής στη χτεσινή κινητοποίηση και πορεία
Οι υγειονομικοί απ' τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, με τη μαζική και μαχητική συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε στη Βουλή, διαμαρτυρήθηκαν για την επιχείρηση τρομοκράτησης και ξεκαθάρισαν: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»! Κατήγγειλαν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και το πάγωμα των προσλήψεων, τις απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, τις προωθούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων και κλινών, τις άγριες περικοπές στην Υγεία και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση αναγκάζοντας τους ασθενείς να πληρώνουν όλο και περισσότερα για πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.

«Τα νοσοκομεία ανήκουν στο λαό, όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό»

Διακριτή ήταν η παρουσία των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής που συμμετείχαν με δικό τους πανό: «Οχι στη συγχώνευση και το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων. Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό» και με πλαίσιο ενάντια στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, όλο το λαό να βγάλουν συμπεράσματα, ότι όσο συνεχίζεται η πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα και τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις τόσο θα καταπατούνται και θα ανατρέπονται τα δικαιώματα των ασθενών και υγειονομικών. Να παλέψουν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία, για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, σύγχρονα εξοπλισμένο. Για χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος και την εργοδοσία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια, πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση κάθε πληρωμής για την Υγεία κ.ά.

Απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μάη στις 9 π.μ. σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά και στην απεργία στις 11 Μάη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε στη Βουλή όπου βρήκαν για μια ακόμα φορά παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω απ' τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα: «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Υγεία», «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος περιορίστηκε στο ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ