Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οσο λιγότερα κονδύλια, τόσο το καλύτερο!

Για ζητήματα απορρόφησης κονδυλίων σε προγράμματα Διά Βίου Μάθησης «τσακώθηκαν», μέσω ανακοινώσεων, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου και το υπουργείο Παιδείας. Και οι δύο πλευρές παρέθεσαν τα στοιχεία τους για την απορρόφηση. Φυσικά, καμία απ' τις δύο πλευρές δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για την ουσία της πολιτικής της Διά Βίου Μάθησης, αλλά διαγκωνίζονται ποιος την εφαρμόζει καλύτερα.

Η Διά Βίου Μάθηση όμως, είναι κυριολεκτικά η καταδίκη του δικαιώματος στη μόρφωση. Διά Βίου Μάθηση, στην πράξη, σημαίνει πως τα πτυχία των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των κολεγίων, των ΙΕΚ, αλλά και κάθε είδους βεβαίωση και πιστοποιητικό μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι για να τα κρίνει ο εργοδότης. Διά Βίου Μάθηση σημαίνει σκόρπιες γνώσεις κατάρτισης, τις οποίες ο εργαζόμενος θα μπορεί να χρησιμοποιεί για μικρό χρονικό διάστημα. Διά Βίου Μάθηση είναι η συνεχής κατάρτιση και επανακατάρτιση, σύμφωνα με τις διαταγές του εργοδότη. Η Διά Βίου Μάθηση δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με την - αναγκαία - ενημέρωση και εκπαίδευση του κάθε εργαζόμενου σε ζητήματα του επαγγέλματός του ή της επιστήμης του. Η ευρωενωσιακή Διά Βίου Μάθηση μεταφράζεται σε Διά Βίου Εκμετάλλευση για τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους.

Αρα όσο λιγότερα κονδύλια πέφτουν για να ενισχύσουν αυτή την ιστορία, τόσο το καλύτερο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ