Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής

Την ερχόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που ασχολήθηκε με τη διερεύνηση του σκανδάλου της «ΖΗΜΕΝΣ», από τα «μαύρα ταμεία» της οποίας χρηματοδοτήθηκαν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ, σύμφωνα με μαρτυρίες των εμπλεκομένων. Στη συνέχεια, για να συγκροτηθεί η λεγόμενη προανακριτική επιτροπή, απαιτείται αίτηση 30 τουλάχιστον βουλευτών.

Για το θέμα της «ΖΗΜΕΝΣ», χτες, στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, είπε ότι η κυβέρνηση έχει προσλάβει ένα διεθνές νομικό γραφείο, το οποίο θα βοηθήσει «στη συγκρότηση των όποιων αξιώσεων υπάρχουν» από την ελληνική κυβέρνηση έναντι της «ΖΗΜΕΝΣ» για τη ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τις «μίζες» που δόθηκαν για την υπογραφή συμβάσεων της γερμανικής πολυεθνικής με φορείς του Δημοσίου.

Εδωσε και μ' αυτόν τον τρόπο συνέχεια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει το λαό από την ουσία του σκανδάλου και τη συμμετοχή των αστικών κομμάτων σ' αυτό, αλλά και να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι η πολυεθνική θα «τιμωρηθεί» για τις πρακτικές της, οι οποίες φύονται στο έδαφος του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, που συνυπηρετούν με την πολιτική τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν τα μέλη της λεγόμενης προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Α. Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων και θα υποβάλει το πόρισμά της μέχρι τις 6 Ιούνη. Εκ μέρους του ΚΚΕ στην επιτροπή μετέχει ο Α. Σκυλλάκος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ