Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Κλιμακώνουν τη βαρβαρότητα και τα μέτρα

Στον «αέρα» και «μη ρεαλιστικοί» οι στόχοι από την ...πάταξη της εισφοροδιαφυγής - φοροδιαφυγής, ετοιμάζουν συμπληρωματικά πακέτα

Τη βάρβαρη κλιμάκωση της πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού σχεδιάζει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ από κοινού με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που ήδη βρίσκονται στη χώρα και για το σκοπό αυτό συνεργάζονται με υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες.

Το «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής», που ανακοίνωσαν στα μέσα του Απρίλη, με τα πρόσθετα μέτρα για τα 26 δισ. ευρώ σε νέους αντιλαϊκούς φόρους και «εξοικονομήσεις», όπως και τα 50 δισ. ευρώ για τις ιδιωτικοποιήσεις-μαμούθ, ήταν μόνο το γενικό περίγραμμα, απλές τροχιοδεικτικές βολές. Κυβερνητικές «διαρροές», για λόγους τακτικής και μόνο, επιχειρούν να τα «ρίξουν» στην τρόικα. Ταυτόχρονα ξαναβάζουν το πιστόλι στον κρόταφο του λαού σχετικά με τα «αναγκαία» μέτρα προκειμένου να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση από τα δάνεια των μηχανισμών στήριξης προς την πλουτοκρατία. Τους εγκληματικούς σχεδιασμούς τους, αυτούς που ήδη έχουν προαποφασίσει και καλά σχεδιάσει έρχεται να υπηρετήσει η τωρινή ανακάλυψη ότι το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο» βρίσκεται στον «αέρα», με «διαπιστώσεις» όπως ότι οι αρχικοί στόχοι από την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής κ.ά. είναι «μη ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι». Είναι απόλυτα φανερό ότι τα δισ. ευρώ που αρχικά, τάχα, «υπολόγιζαν» από αυτές τις πηγές θα βγουν μόνο μέσα από την παραπέρα σφοδρή κλιμάκωση με ορυμαγδό από νέας κοπής αντιλαϊκά πακέτα. Είναι απόλυτα φανερό ότι ο αρχικός πήχης ανεβαίνει κατακόρυφα στους στόχους που αποτελούν και την ουσία της εγκληματικής πολιτικής.

Τα κλιμάκια της τρόικας επισκέφτηκαν χτες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. «Διαρρέουν» ότι στόχοι όπως για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και για την αύξηση των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών (3,5 δισ. ευρώ) είναι πολύ πάνω από την πραγματικότητα, ανέφικτοι και μη ρεαλιστικοί, όπως εξίσου ανέφικτος είναι και ο αρχικός στόχος (ακόμη 3,5 δισ. ευρώ που στη συνέχεια τον ανέβασαν σε 11,8 δισ. ευρώ τάχα από την πάταξη της φοροδιαφυγής με ορίζοντα μέχρι το 2015). Για τα ασφαλιστικά ταμεία ήδη έχουν αποφασίσει «εξοικονομήσεις» 2,5 δισ. ευρώ, με την εισαγωγή εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων για κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, όπως ανεργίας, ΕΚΑΣ, πολυτέκνων κ.ά. Επειδή είναι απόλυτα βέβαιο, όπως άλλωστε και οι ίδιοι ομολογούν, ότι στόχος για την «καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής» δεν πρόκειται να επιτευχθεί, αλλά ούτε και σκοπεύουν να εφαρμόσουν, θα το αναπληρώσουν με νέα ενισχυτικά μέτρα.

Στις συνεννοήσεις τους με το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων εξέτασαν τα επιχειρηματικά πλάνα για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (ΟΑΣΑ). Η καρατόμηση της επιχορήγησης κάτω από 40% του «λειτουργικού κόστους» σηματοδοτεί παραπέρα ανατιμήσεις στα εισιτήρια, ρίχνοντας τα βάρη στο λαό, προκειμένου ο ΟΑΣΑ να καταστεί οικονομικός βιώσιμος. Για φέτος έχουν προγραμματίσει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας της ΓΑΙΟΣΕ. Επίσης την εκχώρηση σε επιχειρηματικά συμφέροντα οδικών αξόνων, αεροδρομίων και λιμανιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτάσεις για να κοπούν ακόμα και τα ...ψίχουλα(2023-11-08 00:00:00.0)
Η προπαγάνδα περί φοροδιαφυγής(2013-01-09 00:00:00.0)
Ποιον κοροϊδεύουν;(2013-01-04 00:00:00.0)
Προκλητικοί λεονταρισμοί για το ΙΚΑ(2010-08-10 00:00:00.0)
Φουσκώνει την εισφοροδιαφυγή(2006-05-20 00:00:00.0)
Επαναφέρουν το ασφαλιστικό(2004-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ