Τρίτη 3 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Αξιώνουν ανελέητη φορολόγηση των ... άλλων

Σαν τον μπεκρή, που με τίποτα δεν κόβει το κρασί, έτσι και οι μεγαλοβιομήχανοι επιμένουν και επαναφέρουν με κάθε ευκαιρία την πάγια αξίωσή τους για μείωση των φορολογικών συντελεστών «ως κίνητρο για φορολογική συνέπεια και επιχειρηματική δράση»!!! Αυτό έκαναν και χτες, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη φοροδιαφυγή, με τον ΣΕΒ να χαρακτηρίζει το εξαγγελθέν κυβερνητικό πρόγραμμα «αναγκαίο και καλοδεχούμενο».

Μιλώντας, όμως, για φοροδιαφυγή, ο ΣΕΒ προσανατολίζει την κυβέρνηση στη στόχευση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων. Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζεται ότι «η έμφαση σε μέτρα αστυνομικού ελέγχου αντικατοπτρίζει τη βούληση της Πολιτείας να αποκαταστήσει τη φορολογική ισορροπία σε μία χώρα όπου ο ένας στους δύο πολίτες δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος».

Την ίδια στιγμή, που ο ΣΕΒ τάσσεται υπέρ των αστυνομικών μέτρων για την «πάταξη» των φοροφυγάδων, που ουσιαστικά εντοπίζει στα λαϊκά στρώματα, εναντιώνεται στις «αυστηρότατες ποινές για πολίτες που είναι ασυνεπείς επειδή το ίδιο το κράτος τους χρωστά». Εννοεί αυτούς που εκπροσωπεί, με λίγα λόγια, καθώς δεν αρκείται στις μεγάλες υφιστάμενες φοροαπαλλαγές και τις νέες που διεκδικεί, αλλά ζητά και φορολογική ασυλία για τους κεφαλαιοκράτες!

Στο «διά ταύτα», η μεγάλη αγωνία του ΣΕΒ και σε αυτή την περίπτωση είναι να εφαρμοστούν τα περίπου 70 μέτρα του κυβερνητικού προγράμματος, καθώς, όπως σημειώνει, πολλά έχουν «ήδη κατά καιρούς εξαγγελθεί».

Το ΕΒΕΑ

Ευκαιρία να επαναφέρει την πάγια αξίωση του μεγάλου κεφαλαίου για παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων βρήκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος. Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι έχει καταστήσει το κράτος «το μεγαλύτερο οφειλέτη προς τον ιδιωτικό τομέα» χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «καθαρά αστυνομικού χαρακτήρα» που «ως εκ τούτου δεν μπορούν να αποδώσουν, τουλάχιστον στο βαθμό που εκτιμά η κυβέρνηση» και καταλήγει απαιτώντας «μείωση των φορολογικών συντελεστών» με πρόσχημα την αύξηση των εσόδων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΣΕΒ ψήφισε(2019-05-25 00:00:00.0)
Για λογαριασμό τίνος «βιάζονται»...(2016-09-04 00:00:00.0)
Στόχος η φορολογική ασυλία(2011-08-23 00:00:00.0)
Εκβιάζουν με «μετανάστευση» 2 στις 10 επιχειρήσεις(2010-07-02 00:00:00.0)
Η πάταξη της φοροδιαφυγής απαιτεί πολιτική βούληση(1996-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ