Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ
Συνέλευση και παράσταση στη διοίκηση

Απάντηση στο κλίμα εκφοβισμού που προσπαθεί να δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας στους εργαζόμενους του «Ασκληπιείου» Βούλας και συνολικά των δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου να συγκαλύψει τις επικίνδυνες ελλείψεις, έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μέσα από τη γενική τους συνέλευση και με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.

Κατήγγειλαν την προσπάθεια τρομοκράτησης του προσωπικού για να μην απαιτούν τα απολύτως απαιτούμενα φάρμακα και υγειονομικό υλικό για την υγεία των ασθενών. Ακόμα, την έλλειψη υλικών και φαρμάκων, σαν συνέπεια των περικοπών, την επιδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας στο νοσοκομείο και τη διενέργεια της ΕΔΕ, αλλά και ότι παραμένουν απλήρωτοι τις υπερωρίες από το Δεκέμβρη του 2010. Παράλληλα, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων με επικεφαλής τον εκλεγμένο εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου, Νικόλαο Πόθο. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δε συμμετείχαν στη γενική συνέλευση και στην παράσταση διαμαρτυρίας και βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο δίνοντας συνεντεύξεις στα κανάλια.

Στη γενική συνέλευση και την παράσταση διαμαρτυρίας εκφράστηκαν φόβοι ότι το «Ασκληπιείο» θα είναι ο επόμενος άμεσος στόχος των συγχωνεύσεων, όπως έγινε και στο «Αλεξάνδρα», που συγχωνεύτηκε διοικητικά με το «Ελενα Βενιζέλου». Τονίστηκε ότι η προωθούμενη διάλυση του νοσοκομείου δεν είναι σημερινή, αφού σταθερά υποχρηματοδοτείται και μαστίζεται από τις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό κ.ά. Ο διοικητής απέφυγε να απαντήσει για το αν υπήρχαν ή όχι υλικά στο νοσοκομείο και είπε απλά ότι κάνει κάθε προσπάθεια να έρθουν υλικά. Σε ό,τι αφορά τα δεδουλευμένα του προσωπικού, δε δεσμεύτηκε για το αν θα πληρωθούν και πότε.

Χτες το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση και το υπουργείο για την προσπάθεια να σπιλωθεί ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου και να αθωωθεί η πολιτική στραγγαλισμού των νοσοκομείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου κλήθηκε προφορικά και όχι εγγράφως από τους ελεγκτές δημόσιας υγείας να καταθέσει σε ΕΔΕ. Και όταν ζήτησε να την καλέσουν εγγράφως να καταθέσει στην ΕΔΕ, αντί για έγγραφη πρόσκληση, την κάλεσαν οι ελεγκτές σε απολογία! Οι γιατροί πραγματοποιούν σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την έλλειψη υλικών και την επιχείρηση τρομοκράτησης του προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ