Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Κάλεσμα στην Πρωτομαγιά με το ΠΑΜΕ

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες και για τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στις 8 Μάη

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα για την Πρωτομαγιά, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει: «Η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που διοργανώνονται από το ΠΑΜΕ και τις άλλες ταξικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα. Η Πρωτομαγιά του 2011 βρίσκει τους εργαζόμενους μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση, η οποία περιλαμβάνει μείωση μισθών, αφαίρεση κοινωνικών κατακτήσεων και καταστρατήγηση δικαιωμάτων.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια μαζική επίθεση ενάντια στους λαούς για το μοίρασμα των αγορών. Οδηγούν τους λαούς σε σύγχρονο Μεσαίωνα. Τα Βαλκάνια και η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου πλήρωσαν και πληρώνουν με αίμα τη νέα τάξη και τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ. Η περιοχή μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με τον πόλεμο ενάντια στη Λιβύη και τους σχεδιασμούς για νέες επεμβάσεις στο πλαίσιο του σχεδίου για τη Μέση Ανατολή, εντείνοντας τους κινδύνους μιας γενικότερης ανάφλεξης.

Το Αιγαίο διχοτομείται και ΝΑΤΟποιείται. Η Κύπρος οδηγείται σε οριστική διχοτόμηση. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μετατρέπουν τη χώρα σε προωθημένη ΝΑΤΟική βάση. Συμμετέχουν ενεργά στις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ. Ο ελληνικός στρατός τίθεται στην υπηρεσία του, συμμετέχοντας σε αποστολές κατοχής.

Σήμερα, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη να υπάρξει ενωμένος φιλειρηνικός αντιιμπεριαλιστικός αντιπολεμικός αγώνας, το δυνάμωμα και η ενίσχυση των αγώνων του ταξικού εργατικού κινήματος, η ενίσχυση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της ζωής τους, για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και της εξουσίας του κεφαλαίου.

Καλούμε τις επιτροπές ειρήνης να πάρουν μέρος μαζικά στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα για τον αγωνιστικό και ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και να δώσουν στη συνέχεια τη μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία στη Μαραθώνια Πορεία στις 8 του Μάη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ