Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά

Η ΝΟ Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, καταγγέλλει το αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ για την ελεύθερη διακίνηση της κάνναβης που διοργανώνει ένα συνονθύλευμα ομάδων, ΜΚΟ, καθώς και πολιτικά κόμματα, όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι, ΑΚΟΑ στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς το Σάββατο 30 Απρίλη και την Κυριακή 1η Μάη.

Με ανακοίνωσή της σημειώνει τη σοβαρή ευθύνη του Δήμου Καλαμαριάς, της πολιτικής του ηγεσίας (ΠΑΣΟΚ), που τη στιγμή που η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας, της ΕΕ, έχει «ματώσει» το λαό και τη νεολαία, παραχωρεί δημοτική έκταση για το πανηγύρι της ναρκωκουλτούρας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι διοργανωτές που διαφημίζουν την ελεύθερη χρήση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών καλούν τη νεολαία να γίνει υπερασπιστής της νομιμοποίησης των δήθεν "μαλακών" ναρκωτικών. Προβάλλουν ως ελευθερία την υποταγή στην αναζήτηση και εξασφάλιση της δόσης, την τοξικομανία.

Η χρήση και εξάρτηση είναι αιτία αποστράτευσης των νέων από την πάλη για την ικανοποίηση των πραγματικών τους αναγκών, είναι ψεύτικη διέξοδος αποξένωσης, κλείσιμο στο σιωπηλό κόσμο των ναρκωτικών, που εμποδίζει την ανάπτυξη αγωνιστικής προσωπικότητας και στάσης ζωής. Γι' αυτό οι καπιταλιστές την εμφανίζουν ως "ελευθερία", γι' αυτό καλλιεργούν τη ναρκωκουλτούρα.

Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών εξυπηρετεί τη "νομιμοποίηση" στις συνειδήσεις των λαών των κοινωνικών αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα.

Η αιτία είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός, η καπιταλιστική εκμετάλλευση, η αβεβαιότητα και τα οξυμένα προβλήματα της νεολαίας, η οργάνωση της εκτεταμένης αγοράς ναρκωτικών και η σύνδεσή της με το οργανωμένο έγκλημα. Η επέκταση του προβλήματος και οι τρομακτικές διαστάσεις που έχει πάρει, συνδέονται στενά με την ίδια την καπιταλιστική κρίση.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών θ' αντιμετωπίζεται όσο οξύνεται η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Οχι σε όλα τα ναρκωτικά και στον ψεύτικο διαχωρισμό σε "σκληρά" και "μαλακά".

Οχι στα προγράμματα υποκατάστασης που συντηρούν και δε θεραπεύουν.

Οχι στην αποποινικοποίηση του χασίς.

Διεκδικούμε:

  • Δημιουργία Πανελλαδικού Δημόσιου Φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
  • Θέσπιση προγράμματος για την εφαρμογή πρωτογενούς πρόληψης που θα στοχεύει τα αίτια και όχι τα αποτελέσματα της τοξικομανίας.
  • Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.
  • Πλήρη εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.
  • Εξοντωτικές ποινές για τους εμπόρους. Ειδικευμένο σώμα δικαστών για τα ναρκωτικά.

Μόνο ένας δρόμος μας αξίζει. Η πάλη για μια κοινωνία που, με την εργατική τάξη στην εξουσία, θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σε αυτό το δρόμο σε καλεί η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Η μοναδική πολιτική δύναμη που αναδεικνύει την πραγματική αιτία και της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, διεκδικεί πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη δημόσια και δωρεάν.

Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά γιατί παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος των μονοπωλίων».

Ναρκω-φεστιβάλ και στο Βόλο

Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος το γνωστό ναρκωπανηγύρι διοργανώνεται και σε μια επιπλέον πόλη (στο Βόλο) και στήνεται για τρίτη φορά σε Πανεπιστημιακό χώρο (φέτος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το 2008 στη Γεωπονική Αθήνας, το 2007 στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια) με ευθύνη και των πρυτανικών αρχών. Επιλογή με πολλαπλές στοχεύσεις. Σταθερός στόχος των σκοταδιστικών απόψεων που προβάλλουν τα ναρκωκυκλώματα είναι η προσέγγιση και μύηση όσων περισσότερων νέων στα ναρκωτικά, προκειμένου να ακρωτηριαστούν επαναστατικά αντανακλαστικά και να βυθιστούν ταξικά ένστικτα μέσα σε ουσίες. Παράλληλα, επιδιώκουν να δοθεί άλλη μια αφορμή ώστε να ανοίξει κουβέντα για το πανεπιστημιακό άσυλο, αποσιωπώντας ότι αυτό αφορά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι την ελεύθερη διακίνηση και χρήση ουσιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ