Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΜΕ - ΜΑΣ
Καταγγέλλουν την πρόσφατη απόλυση σπουδαστή

Το νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας, με την απόλυση του σπουδαστή του Τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων του ΤΕΙ Αθήνας και στελέχους της Οργάνωσης ΤΕΙ Λεκανοπεδίου Αττικής της ΚΝΕ, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι ο σπουδαστής έκανε την πρακτική στην εταιρεία «Σταύρος Σταυρόπουλος Κ ΣΙΑ ΟΕ (RADMedical solutions)», που ασχολείται με τη συντήρηση, επισκευή, εγκατάσταση και πώληση ιατρικών μηχανημάτων στον ιδιωτικό τομέα, όπου και ξεκαθάρισε πως ότι δε θα δεχθεί να τσαλαπατηθούν τα εργασιακά του δικαιώματα.

Στην ανακοίνωσή τους η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών τονίζουν:

«Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ καταγγέλλουμε το νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Η απόλυση του σπουδαστή των ΤΕΙ επειδή δε δέχτηκε στην πρακτική του άσκηση να μάθει πώς θα σκύβει το κεφάλι, είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

Οι τρομοκρατικές απολύσεις αφορούν όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία, καθώς δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα αλλά στρατηγική των μονοπωλίων. Απαιτούν εργάτες πειθαρχημένους στην εργοδοσία, χωρίς δικαιώματα, ευέλικτους. Εργάτες που θα δέχονται την εκμετάλλευση στο πετσί τους, χωρίς αντίλογο και δράση.

Η πρακτική άσκηση κάθε τύπου αποτελεί χρυσωρυχείο για τους εργοδότες αφού βρίσκουν τσάμπα εργατικό δυναμικό που συνεχώς το ανακυκλώνουν. Οι σπουδαστές που κάνουν την πρακτική τους θεωρούνται "παιδιά για όλες τις δουλειές", αξιοποιούνται από τις επιχειρήσεις οπουδήποτε, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος στα ωράρια, στις συνθήκες υγιεινής, στις αποδοχές. Η επιβράβευση της εκμετάλλευσης των σπουδαστών ήρθε από τον ΟΑΕΔ που διπλασίασε πρόσφατα το ποσό της επιδότησης στις επιχειρήσεις από 6 σε 12 ευρώ.

Οι σπουδαστές όλων των σχολών, της κατάρτισης και των σχολών μαθητείας έχουν αναντικατάστατο όπλο. Την οργάνωση στα σωματεία τους από την πρώτη στιγμή που θα πατήσουν σε εργασιακό χώρο. Κανένας νέος έξω από το σωματείο του. Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ δηλώνουμε πως δε θα αφήσουμε να περάσει αυτή η τρομοκρατική ενέργεια και θα απαντήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ