Τετάρτη 27 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κρίσιμη κατάσταση 7χρονος από φωτοβολίδα

Δύο νεκροί και έξι τραυματίες τις προηγούμενες μέρες από βεγγαλικά

Ενα 7χρονο αγόρι παραμένει σε καταστολή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», μετά από το τραγικό περιστατικό που συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Δροσιά Χαλκίδας. Λίγα λεπτά πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, ένας 26χρονος πέταξε μία φωτοβολίδα προς την είσοδο της εκκλησίας, η οποία βρήκε στο πρόσωπο το άτυχο παιδί. Αμέσως μετά, ο 7χρονος μεταφέρθηκε με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχοντας χάσει το ένα μάτι του στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και από εκεί στο Παίδων, όπου παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε καταστολή. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γιατροί, η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη. Ο 26χρονος που πέταξε τη φωτοβολίδα συνελήφθη στα πλαίσια του Αυτόφωρου και μετά από σύμφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Εκτός από το 7χρονο αγόρι, από την περασμένη Τετάρτη έως και την Κυριακή του Πάσχα, τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι από βεγγαλικά, ενώ δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στη Ρόδο.

Ειδικότερα, ένας 39χρονος και ένας 30χρονος βρήκαν ακαριαίο θάνατο σε αποθήκη ισόγειας οικοδομής του πρώτου όταν έσκασαν τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή βεγγαλικών.

Επιπλέον, άλλα τέσσερα άτομα που κατασκεύαζαν κροτίδες σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας τραυματίστηκαν, όταν από άγνωστη αιτία οι εκρηκτικές ουσίες που είχαν στην κατοχή τους, εξερράγησαν. Ακόμα, ένας 11χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο Γαζί Ηρακλείου, όταν κροτίδα που είχε πάρει μαζί με τη συνομήλικη αδελφή του έσκασε στα χέρια του. Η μητέρα του αγοριού συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ