Τετάρτη 20 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Ξεκινά σήμερα η πρώτη 48ωρη απεργία

Με 48ωρη απεργία που αρχίζει σήμερα, Τετάρτη, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο Καζίνο - Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας ενάντια στην εργοδοτική επίθεση που εκφράζεται με απολύσεις (17 συνολικά), με την επιβολή εκ περιτροπής απασχόλησης κλπ. Παράλληλα δίνουν τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2011, την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, την επίλυση του κτιριακού προβλήματος που δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων. Στο πλαίσιο της απεργίας το επιχειρησιακό σωματείο καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στις 4 το απόγευμα στο παλιό Πάρκινγκ (ζυγός).

Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει επίσης την κλιμάκωση του αγώνα με δεύτερη 48ωρη στις 24 και 25 Απρίλη, δηλαδή την Κυριακή του Πάσχα και την επόμενη μέρα, Δευτέρα του Πάσχα. Η νέα απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τη δεύτερη μέρα της δεύτερης 48ωρης απεργίας στις 4 το απόγευμα στο παλιό Πάρκινγκ (Ζυγός).

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο υπογραμμίζει ότι «πάρα το γεγονός ότι η συμμετοχή στην απεργία και τις κινητοποιήσεις ήταν κάτι παραπάνω από καλή, ξέρουμε ότι δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Να πείσουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους μας ότι πρέπει να είναι δίπλα μας. Να μπουν και νέες δυνάμεις στον αγώνα μας. Οι συνάδελφοί μας που δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα δεν είναι απέναντί μας, οι εργοδότες είναι οι εχθροί της τάξης μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ