Τετάρτη 20 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ»
Ζήτησε επιχειρησιακή σύμβαση για μείωση των μισθών

Ομόφωνα σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας

Την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με μείωση των μισθών των εργαζομένων ζήτησε από το επιχειρησιακό σωματείο η διοίκηση της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ» (ηλεκτρολογικός εξοπλισμός), επικαλούμενη την κρίση και τη ραγδαία πτώση των πωλήσεών της.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία, επικαλούμενη σοβαρά προβλήματα της επιχείρησης και πιθανότητα άρνησης των τραπεζών να συνεχίσουν τη χρηματοδότησή της, ζήτησε από το σωματείο να συμφωνήσει στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με την οποία θα προβλέπεται μείωση κατά 5% στους μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ το μήνα. Μείωση κατά 10% για τους μισθούς από 1.000 έως 1.500 ευρώ το μήνα και 12% για τους μισθούς πάνω από 1.500 ευρώ. Παράλληλα, η εργοδοσία έκανε λόγο και για απολύσεις που δε θα ξεπεράσουν τις 40 από το σύνολο του προσωπικού που φτάνουν περίπου τους 310, ενώ τα καταστήματά της σε όλη τη χώρα είναι 36.

Το επιχειρησιακό σωματείο απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας και την περασμένη Κυριακή κάλεσε σε έκτακτη γενική συνέλευση τους εργαζόμενους. Στη συνέλευση οι εργαζόμενοι ομόφωνα απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών, καθώς και τις απολύσεις. Συζήτησαν και δεσμεύτηκαν ότι θα ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα της επιχείρησης στη χώρα για τις εξελίξεις με τη βοήθεια των κατά τόπους κλαδικών σωματείων του εμπορίου και των υπηρεσιών. Επίσης, σήμερα Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εργοδοσίας, ενώ θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μετά το Πάσχα, αρχικά με στάση εργασίας.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι ενάντια στις εργοδοτικές προσπάθειες για χτύπημα των δικαιωμάτων τους, στη γενική τους συνέλευση συζήτησαν και υιοθέτησαν την πρόταση που πριν λίγες μέρες είχε καταθέσει η Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ σε όλα τα σωματεία για οργάνωση και πάλη για την υπογραφή κλαδικής ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2011 στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, με πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ