Τετάρτη 20 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ταξίδι» με τους «Κουμπάρους»

«Tσιτσάνης και Παπαϊωάννου είναι σφραγίδα, σήμα κατατεθέν. Ημαστε μαζί, χωρίσαμε, πάλι μαζί, ξαναχωρίσαμε. Aμερικές εγώ, ο Tσιτσάνης αλλού, τώρα πάλι μαζί. Γίναμε και κουμπάροι, πάντρεψε το παιδί μου το μεγάλο. Oλόκληρη ιστορία με τον Tσιτσάνη. Γραβάτα δεν φοράει, γιατί λέει δεν του πάει. Περί ορέξεως, σπανάκι με το ρύζι» (Γιάννης Παπαϊωάννου).

Εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο των Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου είναι η ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση «Οι κουμπάροι», που θα παρουσιαστεί (5/5, 9 μ.μ.), στον «Ιανό» (Σταδίου 24). Ενα σπάνιο οδοιπορικό στα άδυτα της μουσικής διαδρομής των δύο σπουδαίων συνθετών, όπου μύθος και ιστορία μπερδεύονται, με αφηγητή τον Καραγκιόζη και τις μεγάλες μελωδίες τους.

Οι Κατερίνα Τσιρίδου, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Δημήτρης Κρανίδας, Νίκος Πρωτόπαπας, Αλέκος Βαρανάκης, Αντώνης Ξηντάρης και ο καραγκιοζοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύουν μνήμες του παρελθόντος και ανέκδοτες ιστορίες. Ενα «ταξίδι» γεμάτο μουσική, χιούμορ, συγκινήσεις. Ιδέα: Κατερίνα Τσιρίδου. Κείμενο - σκηνοθετική επιμέλεια, σκηνικά - φιγούρες: Ηλίας Καρελλάς. Μουσική επιμέλεια: Νίκος Πρωτόπαπας. Προλογίζει ο Πάνος Σαββόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ