Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «FENA»
Κινητοποιήθηκαν το Σάββατο

Κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της «FENA» στο Φοίνικα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, απαιτώντας πλήρη και σταθερή εργασία, εφαρμογή της ΣΣΕ και καταβολή των διαφορών που έχουν προκύψει από τη μη τήρηση της ΣΣΕ τα προηγούμενα χρόνια.

Απλωσαν ένα πανό πλάι στην είσοδο του καταστήματος, φώναζαν συνθήματα και μοίραζαν προκήρυξη ενημερώνοντας τον εργαζόμενο λαό για την αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων.

Από την αρχή της χρονιάς έχει απολύσει 30 εργαζόμενους, έχει βγάλει σε διαθεσιμότητα άλλους 22 και την περασμένη εβδομάδα επέβαλε εκ περιτροπής εργασία 2 ημερών στους 18 εργαζόμενους που εργάζονταν στην αποθήκη και τα γραφεία της επιχείρησης. Ταυτόχρονα έχει βάλει 40 εργαζόμενους να δουλεύουν για λογαριασμό προμηθευτή της «FENA», ξεπληρώνοντας έτσι τα χρέη της προς το συγκεκριμένο προμηθευτή.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι η επιχείρηση χρόνια τώρα δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους με τους μισθούς που ορίζονταν από τη ΣΣΕ, δεν τους αναγνώριζε την προϋπηρεσία, δε τους έδινε τα ρεπό. Ενώ η εταιρεία ήταν κερδοφόρα, συνειδητά δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους. Τώρα θέλει να απαλλαγεί από αυτούς και να τους αντικαταστήσει με ακόμη φθηνότερους εργαζόμενους για να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ