Κυριακή 17 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίωξη του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε δίωξη του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το Κόμμα στις τοπικές εκλογές, προχωρά η Επιτροπή Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων Περιφέρειας Αττικής. Οι διώξεις γίνονται σε εφαρμογή της αντιλαϊκής νομοθεσίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα του νόμου για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών.

Η Επιτροπή χαρακτηρίζει παράνομες τις παροχές προεκλογικού υλικού εκ μέρους του ΚΚΕ στους συνδυασμούς που στήριξε, και φτάνει στο σημείο να απειλεί με εξοντωτικές ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα όχι μόνο τους διαχειριστές και τους επικεφαλής των συνδυασμών αλλά και το ΚΚΕ.

Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να πλήξει την ελεύθερη πολιτική δραστηριότητα και δυνατότητα του ΚΚΕ να προβαίνει σε οποιαδήποτε δράση υποστήριξης των συνδυασμών που στηρίζει. Αποδεικνύεται έτσι ότι στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον αντιδραστικό νόμο, δεν ήταν η διαφάνεια και η καταπολέμηση του μαύρου πολιτικού χρήματος, όπως ισχυριζόταν και ισχυρίζεται, αλλά να χτυπηθεί η πολιτική δράση του ΚΚΕ και των συνδυασμών του. Το ΚΚΕ με απόλυτη διαφάνεια και ΜΟΝΟ αυτό από όλα τα άλλα κόμματα, εμφάνισε τις κάθε είδους παροχές στους συνδυασμούς του, πανελλαδικά.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το σχετικό νομοσχέδιο είχε προειδοποιήσει και καταγγείλει για τους στόχους της κυβέρνησης και είχε καλέσει το λαό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να μην πέσει στην παγίδα της κυβέρνησης, που έκανε λόγο για αντιμετώπιση της διαπλοκής, του «μαύρου πολιτικού χρήματος» και της εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος. Πρόκειται για απόλυτη υποκρισία, αφού αυτός ο αντιδραστικός νόμος δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να ενισχύουν ανεμπόδιστα συνδυασμούς βρίσκοντας τον τρόπο να το κάνουν με καθ' όλα νόμιμο τρόπο. Αλλωστε, σε εκατοντάδες ψηφοδέλτια συνδυασμών σε όλη τη χώρα, η συμμετοχή επιχειρηματιών ή εκπροσώπων τους γινόταν απροκάλυπτα. Αυτή είναι η διαφάνεια του νόμου τους, που στην πραγματικότητα ενισχύει τη διαπλοκή συνδυασμών και υποψηφίων με το κεφάλαιο.

Αυτές οι μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν είναι άσχετες με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια τρομοκράτησης και ποδηγέτησης του λαϊκού κινήματος, με την οικονομική εξόντωση του ΚΚΕ και πρέπει να συναντήσουν τη λαϊκή κατακραυγή και καταδίκη.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συμπαραταχθούν και να συμπορευθούν μαζί του, να το στηρίξουν πολιτικά και οικονομικά με όλες τους τις δυνάμεις. Η ενίσχυση του ΚΚΕ πρέπει να γίνει λαϊκή υπόθεση περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί, τώρα, ο λαός δέχεται μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του και χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ, μπροστάρη στον αγώνα της αντίστασης και της ανατροπής. Για να είναι η πολιτική δράση του Κόμματος, δράση για την ανατροπή της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής, για το άνοιγμα του άλλου δρόμου ανάπτυξης για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ