Κυριακή 17 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
φωτο

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας την Τετάρτη 6 Απρίλη σε ηλικία 27 ετών, οι σύντροφοι και οι φίλοι της στην Οργάνωση της ΚΝΕ, υλοποιώντας την επιθυμία της, προσφέρουν στο Κόμμα που αγαπούσε και αγωνιζόταν, το τιμημένο ΚΚΕ, 453 ευρώ.

Οι σύντροφοι και οι φίλοι της στην Οργάνωση θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

***

φωτο 2

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του αδελφού του ΘΕΜΗ ΜΩΣΑΪΔΗ Μακρονησιώτη, του θείου μου ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΩΣΑΪΔΗ και της θείας μου ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, επίσης αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αντιόπη Ιωσηφίδου

***

φωτό

Στις 19 Φλεβάρη 2011 «έφυγε» απ' τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, πιστός οπαδός του ΚΚΕ από την Τέρπιλο Κιλκίς.

Στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρω 20 ευρώ, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσσαλονίκης.

Ο εξάδελφός του

Ανδρέας Ανδριανίδης

***

φωτό

Στις 14 Μάρτη 2011 απεβίωσε η αγαπητή μας μητέρα, πεθερά και γιαγιά ΒΑΡΙΑΜΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΩ, από την Καρωτή Διδυμοτείχου, η οποία καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Το 1946 για την αγωνιστική της δράση στάλθηκε εξορία στην Ικαρία και τον Αϊ Στράτη. Με την επιστροφή της στο χωριό κλείστηκε ξανά στη φυλακή Διδυμοτείχου. Μετά την αποφυλάκισή της εντάχθηκε στο ΔΣΕ, στα τμήματα του Μπέλες. Πήρε ενεργό μέρος σε πολλές μάχες. Το 1949, με την υποχώρηση του ΔΣΕ, βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη Σ.Δ. Ρουμανίας στην πόλη Βράιλα, έγινε μέλος του ΚΚΕ και ήταν δραστήριο μέλος της παροικίας. Το 1982 επαναπατρίστηκε, έζησε στη Θεσσαλονίκη.

ΜΩΣΑΪΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΩΣΑΪΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
Στην μνήμη της, η κόρη της Δήμητρα, ο γαμπρός της Χρήστος και ο εγγονός Δημήτρης προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μενεμένης Θεσσαλονίκης.

***

φωτό

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε, στη μνήμη του, 100 ευρώ για την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ανω Τούμπας.

Η γυναίκα του, Αθηνά

τα παιδιά του, Αννα - Θέμης

***

φωτό

Στις 18.4.2011, κλείνει ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου Ν. Κόσμου.

Η σύντροφός του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του.

***

φωτό

Στις 3.4.2011, συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σύζυγος και πατέρας ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Παρά τη βαριά πολεμική αναπηρία του και την ταλαιπωρία στη ζωή του, πίστευε και πάλευε για τα ιδανικά του Κόμματος μέχρι το τέλος.

Στην μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ν. Κόσμου.

Η σύζυγος Ξανθούλα

ο γιος του Νίκος

***

φωτό

Στις 10.4.2011 έκλεισαν 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Σύντροφε Αλέκο, τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Αυτό μας έδειξες μέχρι την τελευταία σου στιγμή. Αγωνιστής σε όλη σου τη ζωή, με φυλακές και εξορίες, δεν ...«βολεύτηκες». Εζησες με τα ιδανικά που αρμόζουν στην ιδεολογία σου, την ιδεολογία των πραγματικών αγωνιστών, των αγωνιστών του ΚΚΕ.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού: Τα παιδιά του, Λία και Νίκος, τα εγγόνια του, Χριστίνα, Γωγώ, Ελεωνόρα και Αλεξάνδρα, τα ανίψια του, Παναγιώτης, Αργυρώ και Παπαδοπούλου Μαριάννα, οι συγγενείς Γραμματικοπούλου, Ανθή, Ευτυχία και Δέσποινα, οι συναγωνιστές από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οι σύντροφοί του από την ΚΟ Α. Τούμπας, όπου ήταν μέλος, προσφέρουν 140 ευρώ στο Παράρτημα Α. Τούμπας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και 160 ευρώ για την ανέγερση του Μνημείου στη Φλώρινα και στο Σπίτι του Αγωνιστή, μέσω ΚΟΒ της Α. Τούμπας.

***

φωτό

Στη μνήμη της γυναίκας μου, με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατό της, καθώς και για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Μαγνησίας.

Τρικαλιώτης Δημήτρης, Βόλος

***

φωτό

Στις 20 Απρίλη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το χαμό του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΙΨΑ.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

φωτό

Εκλεισε ένας χρόνος, από τον περσινό Απρίλη, που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύντροφος, ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ, ένας γνήσιος κομμουνιστής, αταλάντευτος επαναστάτης. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Διακρινόταν για το ήθος του και την πίστη του στις κομματικές αρχές.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Χριστίνα, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ελληνικού.

***

φωτό

Στις 6 Απρίλη, έκλεισαν επτά χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, από την Ωλενα Ηλείας. Ηταν μαχητής του ΕΛΑΣ με συμμετοχή και στους κοινωνικούς αγώνες, μέλος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Κολωνού.

Στη μνήμη του, ο γιος του, Δημήτρης Σταυρόπουλος, προσφέρει 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

Η Ευθαλία Γιαννοπούλου - Βασιλοπούλου προσφέρει 150 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, στη μνήμη του αδελφού της δικηγόρου ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, που συνελήφθη στην Αθήνα από τους Γερμανούς, βασανίστηκε σκληρά στο Χαϊδάρι (κελί 15) και εκτελέστηκε στην Καισαριανή στις 7/4/1942. Επίσης στη μνήμη του αδελφού της, δασκάλου στο χωριό Σκληρού Μεσσηνίας, που συνελήφθη μέσα στο σχολείο από τους ταγματασφαλίτες, βασανίστηκε απάνθρωπα και δολοφονήθηκε μπροστά στους γονείς μας και στην οικογένειά του, γυναίκα και 4 παιδιά, στις 4/2/1947. Επίσης των θείων της, ΘΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, που δολοφονήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας από τους ταγματασφαλίτες στις 21/4/1947, και ΗΛΙΑ ΓΑΤΟΥ, που δολοφονήθηκε από τους ταγματασφαλίτες στο χωριό Μαρίνα Μεσσηνίας στις 6/8/1946.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
***

φωτό

Εφυγε από τη ζωή την 1η Φλεβάρη, ο σύντροφος ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ. Γεννήθηκε στο Δίστρατο Ιωαννίνων το 1933. Από μικρός, μαζί με όλη την οικογένειά του, εντάχθηκε στο κίνημα και το Κόμμα. Από το 1948 μέχρι το 1981 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη και μετά στην Τασκένδη, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός, έκανε οικογένεια και απέκτησε 2 παιδιά. Παρέμεινε ασυμβίβαστος αγωνιστής και ανυποχώρητος στις αρχές και τα ιδανικά του, μέχρι την τελευταία του πνοή.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στην ΚΟ Ανω Τούμπας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

φωτό

Η Κίτσα Παπαδοπούλου, το γένος Αυγητίδου, και τα παιδιά της, Θρασύβουλος, Σοφία και Χριστίνα, από τα Ημερα Κοζάνης, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Πιερίας, το ποσό των 100 ευρώ στη μνήμη του άνδρα της και πατέρα των παιδιών ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), της κουνιάδας της, ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και των αδερφών της, ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΓΗΤΙΔΗ και ΚΩΣΤΑ ΑΥΓΗΤΙΔΗ και της συζύγου του ΑΡΤΕΜΗΣ. Επίσης, προσφέρει 50 ευρώ, στη μνήμη των συγχωριανών και συγγενών της ΝΙΚΟΥ ΜΕΝΤΑΝΙΔΗ και του γιου του ΣΤΑΘΗ. Ακόμα, των τριών αδερφών ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, ΝΙΚΟΛΑ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ και του ΚΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗ ΣΤΥΛΟΥ και των παιδιών του, ΑΝΕΣΤΗ και ΓΙΑΝΝΗ. Επίσης, του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ και των παιδιών του, ΚΩΣΤΑ και ΓΙΑΝΝΗ και όλων των συγχωριανών της μαχητών του ΔΣΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Τζαπώνη) προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Ο γιος του

Δημήτρης Χατζηδημητρίου

***

φωτό

Στις 9.4.2011 συμπληρώθηκε ένας χρόνος που έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ (Μακρίδου). Η Δέσποινα γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Καρπερό Γρεβενών από αγροτική και αγωνιστική οικογένεια. Στα χρόνια του Εμφυλίου η Δέσποινα βρέθηκε στην Σ.Δ. Ρουμανίας. Εκεί παντρεύτηκε τον αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ Γαβριηλίδη Αθανάσιο και δημιούργησαν οικογένεια με 3 παιδιά, την Φωτεινή, τον Θεμιστοκλή και τον Κώστα. Επαναπατρίστηκε το 1998 και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Στη μνήμη της μητέρας μας και γιαγιάς μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Νεάπολης, 100 ευρώ.

Ο γιος Θεμιστοκλής, η Αγγέλα και Δέσποινα, η εγγονή

***

φωτό

Στις 15 Μαρτίου 2011, έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΓΑΛΑΤΕΙΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, πιστή έως και τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Στη μνήμη της, η εξαδέλφη της Ελισάβετ Δημητριάδου προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Σταυρούπολης.

***

φωτό

Συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ. Για την αντιστασιακή του δράση, καταδικάστηκε σε ισόβια από έκτακτο στρατοδικείο. Αφέθηκε ελεύθερος το 1961 και συνέχισε τους αγώνες του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ελισάβετ και τα παιδιά του Γιώργος, Δημήτρης και Ελβίρα Ελευθεριάδου προσφέρουν 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Σταυρούπολης.


ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ

Γιώργος Ελευθεριάδης
Γιώργος Ελευθεριάδης

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου (Τζαπώνης)
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου (Τζαπώνης)

Γαλάτεια Τσαουσίδου
Γαλάτεια Τσαουσίδου

Βασίλω Βαριαμίδου
Βασίλω Βαριαμίδου

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ