Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΡΝΟΣ
Είχε παραμεληθεί η συντήρηση του καναλιού

«Την τελευταία πενταετία είχαν παραμεληθεί οι εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, που οδηγούνταν σε υποβάθμιση και απαξίωση». Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στο υπουργείο Υποδομών υπό την προεδρία του υπουργού Δ. Ρέππα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Γ. Μαγκριώτη, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων, Γ. Οικονομίδη, του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Θ. Λέκκα και Ν. Μπάρδη, αντίστοιχα, του προέδρου της ΕΥΔΑΠ Παγίων, Μ. Σταυρακάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων, με αφορμή το περιστατικό της κατάρρευσης τμήματος του καναλιού του Μόρνου. Με τη διαπίστωση αυτή ουσιαστικά και η κυβέρνηση ομολογεί ότι και το περιστατικό αυτό είναι το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, που πολλαπλασιάζει τα προβλήματα για το λαό, αφού ο προσανατολισμός της εταιρείας είναι κυρίως - αν όχι αποκλειστικά - το εμπορικό κέρδος και όχι οι αναγκαίες επενδύσεις σε υποδομές και συντήρηση των υδραγωγείων.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε τελικά, πέρα από τα μέτρα προσωρινής και οριστικής αποκατάστασης του τμήματος συνολικού μήκους 100 μέτρων του καναλιού που έπαθε ζημιές, η επιθεώρηση - έστω και εκ των υστέρων - όλου του υπόλοιπου καναλιού, η επισκευή του όπου κριθεί αναγκαίο και η τοποθέτηση μεταλλικών δικτύων για την αποφυγή μελλοντικών κατολισθήσεων. Επίσης, αποφασίστηκε και η αποκατάσταση των πρανών στο σημείο της κατάπτωσης του αγωγού.

Τέλος, σε 370.000 ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές που προκλήθηκαν σε 40 σπίτια του οικισμού Σαράντι Βοιωτίας, από την κατάρρευση του καναλιού, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί ακόμη πότε θα πληρωθούν και πώς στους ζημιωθέντες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ