Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προανακριτική για υποβρύχια, στο... ράφι τα ομόλογα

Πρόταση για απευθείας σύσταση Προανακριτικής επιτροπής, χωρίς τη μεσολάβηση Εξεταστικής, για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Οπως ανακοίνωσε, η πρόταση θα αφορά την υπόθεση της διακίνησης «μαύρου χρήματος», με αφορμή τη σύμβαση των υποβρυχίων «κατά την περίοδο της θητείας του Α. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας». Η σχετική πρόταση θα κατατεθεί άμεσα και η Προανακριτική θα συσταθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Στο μεταξύ, κατά τα φαινόμενα, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να κινήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση της λεγόμενης Προανακριτικής για το σκάνδαλο με τα «δομημένα ομόλογα», αφού εκτιμά ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, όπως αποφάνθηκε το αρμόδιο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο και για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel» αναφέρεται σε προμήθειες ύψους 300.000 ευρώ, τις οποίες φέρεται να πλήρωσε η θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων «Deutsche Bahn International» (DBI), στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό στην Αθήνα. Για την υπόθεση διενεργεί έρευνα η εισαγγελία της Φραγκφούρτης, εναντία σε τουλάχιστον 38 πρώην και νυν στελέχη της εταιρείας. Τέλος, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε επισκέφτηκε χτες ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, από τον οποίο ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών στην προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται για την απόκτηση της κατοικίας του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ