Σάββατο 2 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Επιστολή Ελλήνων στρατιωτών που υπηρετούν στην Κύπρο

Με νέα επιστολή αυτή την φορά στρατευμένοι νέοι από την Ελληνική Δύναμη Κύπρου διατρανώνουν την αντίθεσή τους με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Λιβύη και την συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν. Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύσαμε άλλες επιστολές από φαντάρους σε 18 μονάδες στον Εβρο, και το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών της Σπάρτης και του Γυθείου.

Οι νέοι που υπηρετούν την θητεία τους στην Κύπρο σημειώνουν:

«Ως στρατιώτες που υπηρετούμε στην ΕΛΔΥΚ θεωρούμε χρέος μας να καταγγείλουμε την ωμή επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Λιβύη με μπροστάρη την ΕΕ, τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Οι ανθρωπιστικές τους κορόνες για το αιματοκύλισμα του λαού της Λιβύης δε μπορούν πλέον να κρύψουν τις ματιές τους για τα πετρέλαια και τις νέες εστίες επενδύσεων που δημιουργούνται.

Ολοι εμείς οι στρατιώτες που ανήκουμε σε λαϊκές οικογένειες, που εμείς και οι οικογένειές μας βιώναμε και πριν και κατά τη θητεία μας τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, έχουμε συσσωρευμένη πείρα και από τις αντίστοιχες "ανθρωπιστικές" επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία.

Κοντά στα γεράκια του πολέμου και του κέρδους και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκει τη χώρα μας και συμπράττει στους πολεμικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όπως απλόχερα έπραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας. Εκχωρούν λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικά εδάφη, εκτινάσσοντας παράλληλα και τις εξοπλιστικές δαπάνες στα ύψη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών την ίδια στιγμή που οι Ελληνες στρατιώτες εισπράττουν αδιαφορία και ειρωνεία ακόμη και για στοιχειώδεις ανάγκες τους (σίτιση, υγιεινή, μεταφορά κλπ.).

Θεωρούμε χρέος μας να σμίξουμε τη φωνή μας με τον ελληνικό λαό και να φωνάξουμε "ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών". Καμία εμπλοκή της χώρας στο αιματοκύλισμα του λαού της Λιβύης. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ