Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις

Κινητοποιήσεις σε Στερεά, Εύβοια και Λέσβο

Από την προχθεσινή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη
Από την προχθεσινή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας συγχωνεύονται 142 σχολικές μονάδες, ενώ 13 καταργούνται. Στο νομό Εύβοιας συγχωνεύονται: 17 νηπιαγωγεία σε 8, 44 δημοτικά σε 17 και 3 γυμνάσια σε 1.

Τις αντιδράσεις τους συνεχίζουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Βατώντα Νέας Αρτάκης, κόντρα στη συγχώνευση του δημοτικού σχολείου με το 4ο Δημοτικό Ν. Αρτάκης.

Εντονα αντιδράνε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μακρυκάπας του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και άλλοι φορείς της περιοχής, που εναντιώνονται στην απόφαση για συγχώνευση του σχολείου τους με αυτό των Καθενών. Οι γονείς μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο έχουν μαζέψει 400 υπογραφές και η Επιτροπή Αγώνα που δημιουργήθηκε έκανε κινητοποίηση στο Δημαρχείο στα Ψαχνά. Στον αγώνα τους συμπαραστέκεται το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Ενάντια στην κατάργηση του σχολείου τους (Γυμνάσιο) τάχθηκε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ασπρων Σπιτιών.

Σε κατάληψη βρίσκονταν και το Γυμνάσιο Πολυδρόσου Φωκίδας για να μη συγχωνευτεί με της Γραβιάς.

Ψήφισμα εναντίωσης στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων εξέδωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των: 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών Σχολείων Ιτέας, δημοτικού σχολείου Κίρρας, δημοτικού σχολείου Δελφών, δημοτικού σχολείου Σερνικακίου, δημοτικού σχολείου Ευθυμίας, δημοτικού σχολείου Χρισσού, δημοτικού σχολείου Δεσφίνας και 2ου Γυμνασίου Αμφισσας.

Στη Μυτιλήνη


Δυναμική κινητοποίηση με αίτημα αιχμής να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις έγινε προχτές και στη Μυτιλήνη, ενάντια στις συγχωνεύσεις από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη προβλέπεται η συγχώνευση τάξεων στα δημοτικά σχολεία Μανταμάδου, Μεσαγρού, Πελόπη, Λισβορίου. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσα από την κεντρική αγορά, η οποία κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου όπου παραδόθηκαν ψηφίσματα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τις επιτροπές αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για οξυμένα προβλήματα(2021-11-02 00:00:00.0)
Κι άλλες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων(2013-06-18 00:00:00.0)
Σταθερά στην πολιτική των συγχωνεύσεων(2011-05-03 00:00:00.0)
Αντιδράσεις σε πολλά σχολεία και χωριά(2011-03-16 00:00:00.0)
Αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων(2011-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ