Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους συμβασιούχους

Συνεχίζουν την κατάληψη οι συμβασιούχοι στο Δήμο Αθήνας. Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τα τρία σωματεία υψώνουν τα πανό τους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου χαιρετίζοντας τον αγώνα των συμβασιούχων στο Δήμο Αθήνας
Τα τρία σωματεία υψώνουν τα πανό τους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου χαιρετίζοντας τον αγώνα των συμβασιούχων στο Δήμο Αθήνας
Στάση εργασίας και κινητοποίηση αλληλεγγύης στους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας, συντονισμού και ανάπτυξης της αγωνιστικής δράσης για το δικαιώμα στη δουλειά, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι τα Σωματεία Εργαζομένων Περάματος, Πετρούπολης, Καματερού, Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής.

Εργαζόμενοι από τους τρεις δήμους συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Αθήνας, το οποίο είναι υπό κατάληψη για 11η μέρα από τους συμβασιούχους που παλεύουν ενάντια στον εμπαιγμό, την εργασιακή και πολιτική ομηρία. Εκπρόσωποι των τριών σωματείων βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου μίλησαν με τους συναδέλφους τους συμβασιούχους. Εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, τόνισαν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική ομηρίας και ότι η διεκδίκηση του δικαίωματος στη δουλειά είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν, από την εκλεγμένη με το ΚΚΕ δημοτική αρχή Πετρούπολης, ο δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς, και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Σίμος και μίλησαν με εργαζόμενους. Τους ενημέρωσαν για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πετρούπολης ότι όλοι οι συμβασιούχοι θεωρούνται μόνιμοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να παρέμβει ένας εργαζόμενος από το Δήμο Αθήνας λέγοντας: «Αυτή είναι η πολιτική στήριξης». Ακόμα, ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου χρειάζεται αγώνα για να στηριχθεί. Παραβρέθηκε η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Διονύσου, Ζωή Σώκου.

«Είναι ρουσφέτια...»

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Από την κινητοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Στη συνέχεια τα τρία σωματεία πορεύτηκαν έως το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου κλιμάκιο των συνδικαλιστών και ο δήμαρχος Πετρούπολης συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Γ. Ντόλιο. Του έθεσαν το ζήτημα της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις για να «εισπράξουν» -σε περίληψη- όλη την παραπλανητική προπαγάνδα που ανέπτυξε η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα που βγήκε, ώστε να δικαιολογήσει απολύσεις εργαζομένων με προσωρινές σχέσεις εργασίας. Ο υφυπουργός τούς είπε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μόνιμοι και συμβασιούχοι, είναι υπεράριθμοι, ότι είναι «ρουσφέτια» και ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ανάλογη αντιμετώπιση από τον υφυπουργό έτυχαν και οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι ξεκίνησαν χτες 48ωρη απεργία και έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών. Στο πλάι τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου και οι Γ. Καταχανάς και Γ. Παπαδούδης από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να χειροτερέψει παραπέρα τις υπηρεσίες πρόνοιας που προσφέρει το πρόγραμμα, ορίζοντας ότι αυτές θα παρέχονται μόνο σε ηλικιωμένους που έχουν συγγενή άνεργο και ο οποίος θα αναλαμβάνει τη φροντίδα του ηλικιωμένου.

Στην πρώτη συνάντηση ο υφυπουργός είπε ότι σταματά η χρηματοδότηση του προγράμματος από εθνικούς πόρους και ότι θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ μόνο όσες δομές είναι οι ίδιες ικανές να βρουν ηλικιωμένους με ανέργους. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν αποκλείοντας τις εισόδους του υπουργείου μέχρι που έγινε δεύτερη συνάντηση και ο υφυπουργός είπε ότι θα εξετάσουν ξανά το ζήτημα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αλλάζουν οι αντεργατικές - αντιλαϊκές κατευθύνσεις.

  • Η προγραμματισμένη για χτες συναυλία που είχαν οργανώνει οι συμβασιούχοι στο Δήμο Αθήνας αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κομμουνιστές δήμαρχοι στο πλευρό των συμβασιούχων(2017-06-23 00:00:00.0)
Ζητούν άμεση νομοθετική παρέμβαση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων(2017-06-20 00:00:00.0)
Ανάγκη ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων(2010-12-11 00:00:00.0)
Εμπαίζουν τους συμβασιούχους(2010-02-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-04-18 00:00:00.0)
Δήμαρχο αγωνιστή από την πρώτη Κυριακή(1998-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ