Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Ολοκληρώνεται η επίσκεψη Τζ. Κάρτερ

ΑΒΑΝΑ._

Συνάντηση με τον Κουβανό Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο είχε την Τρίτη ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για διεθνή ζητήματα καθώς και για τις σχέσεις των δύο χωρών, ανακοινώθηκε σε δελτίο Τύπου που μετέδωσε η κουβανική τηλεόραση. Ο Κουβανός Πρόεδρος επανέλαβε την θέληση της Αβάνας για την έναρξη ενός διαλόγου με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για οποιοδήποτε ζήτημα, σημειώνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να γίνει στη βάση της ισοτιμίας και χωρίς όρους με τον απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, από την Δευτέρα που έφθασε στο νησί, είχε συνομιλίες με Κουβανούς αξιωματούχους, με μέλη της εβραϊκής κοινότητας που ζει στην Κούβα καθώς και με τον καρδινάλιο Χάιμι Ορτέγα, ενώ πριν την αναχώρησή του αναμενόταν να δώσει συνέντευξη Τύπου. Ο Κάρτερ ανακοίνωσε πως συναντήθηκε χτες και με τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, αλλά και με τον Αμερικανό Αλαν Φίλιπ Γκρος, που είχε συλληφθεί το Δεκέμβρη του 2009 καθώς επιδιδόταν στην παράνομη διανομή μέσων δορυφορικής επικοινωνίας και έχει καταδικαστεί σε 15χρονη κάθειρξη.

Πάντως, τα μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν πως ο Κάρτερ είχε χτες το πρωί συνάντηση για πρόγευμα σε ξενοδοχείο της Παλιάς Αβάνας με λεγόμενους «αντικαθεστωτικούς», ανάμεσα στους οποίους και 10 πρόσφατα αποφυλακισμένοι καθώς και με τις λεγόμενες «γυναίκες στα λευκά», χωρίς ωστόσο να δίνονται παραπέρα πληροφορίες. Πρόκειται για μεμονωμένα άτομα που έχουν στηριχθεί, καθοδηγηθεί και χρηματοδοτηθεί από αμερικανικές υπηρεσίες με στόχο τις προσπάθειες ανατροπής της σοσιαλιστικής Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ