Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΛΑ
Η κυβέρνηση βλέπει μόνο ό,τι συμφέρει τον Λάτση!

Και ο Λαλιώτης βαφτίζει τη ρύπανση ...εκσυγχρονισμό, σε συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα.  Μόνο η ένταση των αγώνων μπορεί να αποτρέψει το νέο έγκλημα 

Αποφασισμένη φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση να εξυπηρετήσει για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του Λάτση, που απειλεί με τη νέα γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ να πνίξει όλο το Θριάσιο Πεδίο, γράφοντας στα «παλιά της τα παπούτσια» την κραυγή απόγνωσης των κατοίκων της περιοχής, που διεξάγουν ένα σύσσωμο αγώνα κατά των επεκτάσεων του διυλιστηρίου, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στα υπέρτατα αγαθά της υγείας τους και του περιβάλλοντος!

Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση διάρκειας 3,5 ωρών, που πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων, συνοδευόμενη από το νομάρχη Δυτικής Αττικής, τους δημάρχους και πολλούς εκπροσώπους μαζικών φορέων, με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

Η συζήτηση, όπως μας δήλωσαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα, έμοιαζε περισσότερο ως «διάλογος κωφών». Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης, μεταχειριζόταν μόνο τα επιχειρήματα του Λάτση, δείχνοντας, έτσι, ότι η υπογραφή των παρεκκλίσεων από τη νομοθεσία, που ζητά για την πραγματοποίηση των καταστροφικών επεκτάσεων, είναι πλέον ζήτημα ημερών.

«Ο υπουργός - τόνισε ο Αντ. Χοροζάνης, επικεφαλής της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής - δεν έχει "πειστεί" καν ότι πρόκειται για τεράστιες επεκτάσεις και γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ με τρομακτικές συνέπειες ρύπανσης και ασφάλειας της περιοχής. Μιλά μόνο για ...εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, όπως ακριβώς κάνουν και οι υπάλληλοι του κυρίου Λάτση! Δε δέχεται, επίσης, ούτε καν να κουβεντιάσει το αίτημα των κατοίκων ότι πρέπει να προηγηθεί συνολική μελέτη όλου του Θριάσιου, που να αποδεικνύει ότι είναι κορεσμένη περιοχή και δεν μπορεί να δεχτεί άλλη επιβάρυνση. Κάθισε μαζί μας και συζήτησε για 3,5 ώρες, μόνο και μόνο επειδή υποχρεώθηκε από τις αντιδράσεις όλου του λαού του Θριασίου, αλλά και για να προφασιστεί αργότερα η κυβέρνηση ότι έκανε ...διάλογο. Ενα είναι το τελικό συμπέρασμα: Αυτό το έγκλημα κατά της ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος της περιοχής και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, μόνο η ένταση του αγώνα του λαού μπορεί να το αποτρέψει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το Θριάσιο σηκώνει ψηλά το κεφάλι»!(2001-05-16 00:00:00.0)
Αντίσταση με τραγούδια και κινητοποιήσεις(2000-11-18 00:00:00.0)
Να μην επιτραπεί επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ(2000-05-26 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή ενάντια στις επεκτάσεις(2000-05-23 00:00:00.0)
Με την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης...(2000-05-21 00:00:00.0)
Να μην επιτραπεί η επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ(2000-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ