Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στις «Αττικές Εκδόσεις»

Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, με ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

Σε 24ωρες «κυλιόμενες απεργίες» προχώρησαν από χτες και συνεχίζουν, σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον Ομιλο «Αττικές Εκδόσεις», με αποφάσεις της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου, μετά την απόλυση τριών εργαζομένων, οι οποίοι αρνήθηκαν, παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς της εργοδοσίας, να υπογράψουν σε μειώσεις των μισθών τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν «να ανακληθούν άμεσα οι πρόσφατες εκδικητικές απολύσεις και να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα βλαπτικής μεταβολής των ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, καθώς και η μέσω αυτής καταστρατήγηση των ισχυουσών ΣΣΕ που καταρτίζουν οι Ενώσεις».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου (ΣΕΠΤ) Θ. Φιλιππόπουλος και επικεφαλής της εταιρείας «Αττικές Εκδόσεις» ζήτησε από το σύνολο των εργαζομένων να συναινέσουν στη μείωση των μισθών τους κατά 15%. Τρεις εργαζόμενοι, ένας γραφίστας, ένας διοικητικός υπάλληλος και μία συντάκτρια, η οποία είναι και η συνδικαλιστική εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΠΗΤ, αρνήθηκαν να υπογράψουν και η εργοδοσία τους απέλυσε.

Χτες, οι εργαζόμενοι μαζί με εκπροσώπους από τα σωματεία τους συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία, παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού της εργοδοσίας, η οποία επιστράτευσε διευθυντικά στελέχη και την αστυνομία για να «σπάσει» την απεργιακή κινητοποίηση.

Να σημειωθεί ότι ο Ομιλος «Αττικές Εκδόσεις» εκδίδει τα περιοδικά Τηλέραμα, Τηλεθεατής, Ιδέες και Λύσεις για το σπίτι, Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής, Madame Figaro, Celebrity, Shape, Maison/Madame Figaro, Playboy, Prestige κ.ά.

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, με ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, δηλώνουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στις «Αττικές Εκδόσεις», οι οποίοι «αυτήν τη στιγμή δοκιμάζονται από τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που απολύει, τρομοκρατεί και μειώνει τους μισθούς των εργαζομένων». Καταγγέλλουν, επίσης, «με όλη μας την δύναμη, την ενέργεια της διεύθυνσης των "Αττικών Εκδόσεων", να απολύσει τρεις εργαζόμενους που αρνήθηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό της μείωσης μισθών με την απειλή της απόλυσης».

Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο αγώνας των εργαζομένων στις «Αττικές Εκδόσεις» είναι και δικός τους αγώνας και ότι «η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση και τους συμμάχους της είναι ενιαία. Ετσι πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων. Ξέρουμε ότι ο στόχος των αφεντικών μας είναι να μας υποχρεώσουν να πουλήσουμε την εργατική μας δύναμη φθηνότερα. Ξέρουμε ότι ο μοναδικός νόμος που υπακούνε, είναι το κέρδος τους. Για να τα πετύχουν δεν διστάζουν να τρομοκρατήσουν, να απειλήσουν και να απολύσουν εργαζόμενους», τονίζει. Δηλώνει, δε, ότι η εργοδοσία θα βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα, όλους όσοι πλήττονται από αυτήν την πολιτική που στρώνει το δρόμο για να χάσουμε ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

  • Στην κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους τεχνικούς των ραδιοφωνικών σταθμών «HAPPY» και «LOVE RADIO» προχώρησε από χτες, στις 6 το πρωί, το ΔΣ της ΕΤΕΡ. Η απεργία γίνεται με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ