Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Υπερψηφίστηκε η εισήγηση της διοίκησης

Τις θετικές διεργασίες που συντελούνται ανάμεσα στους εργαζόμενους του Πειραιά που όλο και περισσότεροι κατανοούν την ανάγκη της οργάνωσης των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και κόντρα στην υπονομευτική τακτική των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, έρχεται να σηματοδοτήσει η έγκριση του απολογισμού και προγραμματισμού που παρουσίασε η παράταξη ΔΕΣΚ συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, στο ετήσιο τακτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, το οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χτες. Η ΔΕΣΚ με την ψήφο των εργαζομένων στο περσινό εκλογικό συνέδριο του Κέντρου, αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη με 7 έδρες στη διοίκηση. Πέντε έδρες έχει η ΠΑΣΚΕ, 4 η ΔΑΚΕ και 3 η Αυτόνομη Παρέμβαση.

Συγκεκριμένα την εισήγηση της ΔΕΣΚ στο ετήσιο συνέδριο του ΕΚΠ, υπερψήφισαν 111 αντιπρόσωποι, 102 ψήφισαν κατά, ενώ βρέθηκαν και 2 άκυρα.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι και απάντηση στην προσπάθεια του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, που σε αντιΠΑΜΕ μέτωπο, αφού επιχείρησαν να αλλοιώσουν συσχετισμούς, με τη νομιμοποίηση νόθων αντιπροσώπων, να παραχαράξουν τη θέληση των εργαζομένων και να μετατρέψουν το συνέδριο σε παρωδία, στη συνέχεια και οι τρεις αποχώρησαν.

Το συνέδριο τελικά πήρε απόφαση να μη συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι 6 ναυτεργατικών σωματείων που εκλέγουν αντιπροσώπους με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα, 6 φορτοεκφορτωτικών που εκλέγουν αντιπροσώπους με ...11 ψηφίσαντες και του σωματείου του εργοστασίου ΠΙΤΣΟΣ που στα χαρτιά του εμφανίζονται 847 ψηφίσαντες όταν οι εργαζόμενοι είναι 548!

Ωστόσο χτες το πρωί, λίγες ώρες πριν ολοκληρωθούν οι ψηφοφορίες, 5 φορτοεκφορτωτικά σωματεία και το σωματείο της ΠΙΤΣΟΣ με πρωτοβουλία της ΠΑΣΚΕ, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αξιώνοντας να διαταχθεί με προσωρινή διαταγή η συμμετοχή των αντιπροσώπων τους στις ψηφοφορίες και να ανασταλεί η απόφαση που πήρε το συνέδριο, να τους πετάξει έξω. Η προσωρινή διαταγή απορρίφθηκε. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ