Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Προβλήματα στη μεταφορά μαθητών

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μην μπορούν να πάνε σχολείο είναι 5.000 μαθητές στην Εύβοια, μετά την προειδοποίηση των ιδιοκτητών των ΚΤΕΛ ότι, αν δεν τους καταβληθούν τα οφειλόμενα, θα διακόψουν τη μεταφορά μαθητών στις 31 Μάρτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΚΤΕΛ Εύβοιας σε τοπική εφημερίδα, οι οφειλές ανέρχονται σε 4 εκατομμύρια ευρώ (δεν έχουν καταβληθεί 200.000 για την περίοδο 2009-2010, άλλα 2,5 εκατομμύρια για την περίοδο Σεπτέμβρης - Δεκέμβρης 2010 και ακόμα 1,1 εκατομμύριο για την περίοδο Γενάρης - Φλεβάρης 2011 (δηλώσεις προέδρου ΚΤΕΛ σε τοπική εφημερίδα). Το ΚΤΕΛ Εύβοιας κάνει λόγο για διακοπή της μεταφοράς μαθητών, αν δεν καταβληθούν οφειλές μέχρι 31 Μάρτη.

Και από αυτή την περίπτωση γίνεται φανερό ότι μόνη λύση είναι η δημιουργία υποδομής για δημόσια δωρεάν μεταφορά των μαθητών απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται και επιδεινώνεται με την αντιεκπαιδευτική πολιτική των συγχωνεύσεων, με νέα δυσβάσταχτα βάρη για γονιούς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γενικότερα τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ