Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΕ
Νέα κινητοποίηση στις 31 Μάρτη

Σε στάση εργασίας (12 - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στη Βουλή προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μάρτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ΑΕ. Την απόφαση αυτή πήρε η συνέλευση των εργαζομένων στον Οργανισμό που πραγματοποιήθηκε χτες, μέρα 24ωρης απεργίας τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΣΚ ΑΕ έχει προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας: Τη διασφάλιση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΣΚ ως αποκλειστικά αρμόδιου τεχνικού φορέα του κράτους για την παροχή Δημόσιων Σύγχρονων και Ασφαλών Σχολικών κτιρίων για όλους ισότιμα. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού στην απαλλοτρίωση - μελέτη - δημοπράτηση - επίβλεψη κατασκευής και εξοπλισμό των σχολικών κτιρίων, αλλά και στην αντιμετώπιση εκτάκτων και άλλων αναγκών. Να σταματήσει κάθε ενέργεια κατάργησης του ΟΣΚ και διάχυσης των αρμοδιοτήτων του στους δήμους που, όπως επισημαίνεται, θα φέρει μείωση της ποιότητας και αύξηση του κόστους κατασκευής και παράδοση της σχολικής στέγης στα μεγάλα συμφέροντα. Τέλος, ζητούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της χτεσινής απεργιακής κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση έξω από τον Οργανισμό όπου παραβρέθηκε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γ. Καταχανάς. Με δυναμική παρέμβαση «μπλόκαραν» δημοπρασία που είχε προγραμματιστεί και στη συνέχεια έκαναν γενική συνέλευση, κατά την οποία εξέφρασαν και την αλληλεγγύη τους στους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων που συνέχιζαν την κατάληψη του Δημαρχείου.

Την Παρασκευή 1 Απρίλη, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ θα προχωρήσουν σε νέα συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ