Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φρουτοπίας» καρναβάλι

Παιδιά και γονείς γνωρίζουν την περίφημη «Φρουτοπία». Την πολυδιαβασμένη, απολαυστική σειρά ιστοριών για παιδιά, πλασμένων από τον ανεξάντλητο σε μυθοπλαστικά ευρήματα και λεκτικά παίγνια Ευγένιο Τριβιζά. Τον πανεπιστημιακό καθηγητή Εγκληματολογίας, αλλά και ευφάνταστο παραμυθά. Εναν άνθρωπο που υπηρετεί επιτυχώς και τα δύο, όσο αντίθετα κι αν είναι μεταξύ τους, όπως η μέρα με τη νύχτα... Ο «δαιμόνιας» φαντασίας Ε. Τριβιζάς, είχε τη φαεινή ιδέα, μια και το φετινό Καρναβάλι του δήμου Πάτρας αφιερώνεται στη «Φρουτοπία» του, να γίνουν και «Καλλιστεία Φρούτων» στο «Καρναβάλι των Μικρών». Φυσικά πλήθος «μοντελάκια» μπορούν να «αντιγράψουν» οι υποψήφιοι μικροί καρναβαλιστές από τα βιβλία της «Φρουτοπίας», λ.χ από «Τα κολοκύθια με τα τούμπανα» (εκδόσεις «Πατάκη»).

Στην καρναβαλίστικη ιδέα του, ο διαρκώς παιγνιώδης Ευγένιος Τριβιζάς «ενέπλεξε» και συντάκτες του βιβλίου. Πότε, πού; Στη διάρκεια της περσινής Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου στη Φρανκφούρτη. Ενα βράδυ, μετά από ολοήμερη δουλιά, συντρώγοντας μαζί με τους απεσταλμένους Ελληνες δημοσιογράφους, μεταξύ ζαρκαδιού, ελαφιού, κρασιού, μπίρας, αστείων και τραγουδιού, ο Ε. Τριβιζάς ρωτά έναν - έναν τους ανύποπτους δημοσιογράφους: «Τι φρούτο ή ζαρζαβατικό θα σ' άρεσε να μασκαρευτείς;». Ακούστηκαν γνωστά και άγνωστα, συνηθισμένα και παράξενα φρούτα και ζαρζαβατικά. Ολα καταγράφτηκαν στα κατάστιχα του Ευγένιου Τριβιζά και δίπλα στο καθένα το όνομα του δημοσιογράφου που το επέλεξε, μέσα σε γέλια και αλληλοπειράγματα. Ο Ε. Τριβιζάς τους «φακέλωσε» όλους... φρουτοπικά. Γιατί; «Θα το δείτε», απάντησε με μια δόση «εγκληματικού» μυστηρίου...

Τώρα λύθηκε το μυστήριο. Στα Καλλιστεία Φρούτων του Καρναβαλιού των Μικρών, με θέμα τη «Φρουτοπία», καλούνται να μασκαρευτούν με ό,τι διάλεξαν και οι δημοσιογράφοι. Τα Καλλιστεία θα γίνουν στις 10/2, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Γεωργίου, της οποίας τα μανάβικα θα γίνουν «Φρουτοπίες». Η συνέχεια επί της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», όπου θα απονεμηθεί το βραβείο για το καλύτερο φρουτομασκάρεμα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org