Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Μνημόνιο συνεργασίας» με φόντο τις ανατροπές

Στρατηγικής σημασίας συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν στο Βερολίνο

Να κερδίσουν ακόμα καλύτερες θέσεις στον ανταγωνισμό για τους κερδοφόρους τομείς που ανοίγει η κυβέρνηση στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής του μνημονίου, επιδιώκει το γερμανικό κεφάλαιο, ενισχύοντας τις κολεγιές με το ελληνικό κράτος και κατά συνέπεια με την ντόπια πλουτοκρατία.

Σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο («Το Βήμα»), αντιπροσωπεία της ελληνική κυβέρνησης, με επικεφαλής την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο, προκειμένου να υπογράψει με τη Γερμανία «μνημόνιο συνεργασίας» σε μία σειρά τομείς, άμεσα συνδεδεμένους με τις αποκρατικοποιήσεις, τους σιδηροδρόμους, στις αστικές συγκοινωνίες και την ενέργεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο Βερολίνο αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με την Α. Μέρκελ, ενόψει τότε της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, γεγονός που φανερώνει τα παζάρια που γίνονται στις πλάτες του λαού, πίσω από τις κλειστές πόρτες της Ευρωένωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ελληνογερμανικό «μνημόνιο συνεργασίας» αναμένεται να συμπεριληφθούν θέματα όπως η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τις αποκρατικοποιήσεις, η αναδιοργάνωση στη διαχείριση των νοσοκομείων, η διά βίου μάθηση, η στρατηγική συνεργασία για τους σιδηροδρόμους, την αξιοποίηση των αεροδρομίων, τις αστικές συγκοινωνίες, τις οδικές μεταφορές και τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις, η συνεργασία στον τουριστικό τομέα, στην πολιτική προστασία, στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη διαχείριση των λυμάτων.

Ξεχωριστής σημασίας είναι η πρόβλεψη να συγκροτηθεί «κοινό εργαστήριο» για την αναμόρφωση του Συνταξιοδοτικού και του Εργασιακού, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε νέα επώδυνα μέτρα για τους Ελληνες ασφαλισμένους, ανάλογα αυτών που εφαρμόστηκαν στη Γερμανία από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας και τώρα γενικεύονται στην ΕΕ, μέσω και του «Συμφώνου για το Ευρώ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία Μέρκελ στην ήπειρο των «ευκαιριών»(2018-08-31 00:00:00.0)
Πρόταση για πολύμορφες κινητοποιήσεις(2013-07-03 00:00:00.0)
Ορμάνε στο ...ψητό τα γερμανικά μονοπώλια(2011-03-19 00:00:00.0)
Στους δρόμους ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς(2010-09-09 00:00:00.0)
1918: Το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου(2000-11-11 00:00:00.0)
Συλλήψεις εφήβων(1998-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ