Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΝέταιροι από κούνια...

Ο Αλ. Τσίπρας επισκέφτηκε χτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να του εκθέσει τις διαχειριστικές προτάσεις του για το χρέος. Μπροστά στις κάμερες έγινε ο εξής διάλογος: Κ. Παπούλιας: «Υπάρχει μια αμηχανία από την πλευρά της Ευρώπης. Υπάρχει μια αδυναμία». Α. Τσίπρας: «Ναι, μία από αυτές τις φωνές είναι και ο φίλος σας, ο Οσκαρ Λαφοντέν». Κ. Παπούλιας: «Θεωρώ κατά κάποια ανατροπή ίσως να γίνει με τη συνεργασία τριών κομμάτων, της Αριστεράς, των Πρασίνων και του SPD». Α. Τσίπρας: «Αυτό θα άλλαζε τον ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας, αν συνέβαινε. Ηταν στους προγραμματικούς στόχους του συνεδρίου. Θα έδινε μια ανάσα στις λαϊκές δυνάμεις, διότι η ηγεμονία της Μέρκελ, έχει επιφέρει πολλά δεινά, όχι μονάχα σε μας αλλά και στους Γερμανούς βεβαίως»!

Ο ρους της ευρωπαϊκής ιστορίας θα άλλαζε αν οι οπορτουνιστές της Γερμανίας συνεργάζονταν με τους σοσιαλδημοκράτες για να διώξουν τους δεξιούς. Αν, δηλαδή, ο Μανωλιός της φιλομονοπωλιακής στρατηγικής άλλαζε το φιλελεύθερο ρούχο του και έβαζε το σοσιαλδημοκρατικό, με ολίγον από οπορτουνισμό. Η άποψη αυτή, δεν είναι μόνο δηλωτική της στρατηγικής που υπηρετεί στην Ελλάδα ο ΣΥΝ, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι και αποκαλυπτική των στοχεύσεων του ευρωοπορτουνισμού και των βλέψεών του να διαχειριστεί τον καπιταλισμό, συμμαχώντας με τους «καθαρόαιμους» πολιτικούς του εκπροσώπους.

Θυμίζουμε ότι το SPD, στο οποίο αναφέρεται και με το οποίο το κόμμα του Λαφοντέν, Die Linke, ορέγεται να συμμαχήσει, ήταν αυτό που επί κυβέρνησής του προώθησε τον κύριο όγκο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, τις συνέπειες των οποίων βιώνουν έκτοτε στο πετσί τους οι εργάτες της Γερμανίας. Επίσης:

  • Στέλεχος της Die Linke ήταν ο Κλάους Ερνστ, ο οποίος, ως επικεφαλής του συνδικάτου ΙG Μetall στη Βαυαρία, είχε προτείνει απολύσεις σε γερμανικό παράρτημα της πολυεθνικής για να βγουν από τη δύσκολη θέση τα αφεντικά της.
  • Τον περασμένο Δεκέμβρη το Wikileaks αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία, σε τηλεγράφημά του προς την Ουάσιγκτον, διαβεβαίωνε πως σε συνάντησή του με τον Γκρέγκορ Γκίζι, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της γερμανικής «Αριστεράς», ο τελευταίος τον καθησύχασε σχετικά με το αίτημα που προβάλλει αυτό το κόμμα περί «διάλυσης του ΝΑΤΟ». Το επικίνδυνο, φέρεται να του είπε ο Γκίζι, «θα ήταν το αίτημα της αποδέσμευσης της Γερμανίας από το ΝΑΤΟ, κι όχι γενικά το αίτημα της διάλυσης», καθώς «αυτό έτσι κι αλλιώς δε γίνεται, αφού θα πρέπει να υπάρξει συγκατάθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας».

Αυτός είναι ο οπορτουνισμός. Και σαν τέτοιος προσανατολίζεται στις συμμαχίες του, για να τσακίσει το λαό και να διαιωνίσει την εξουσία των μονοπωλίων.


Β.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η ανοδική τάση για τους Σοσιαλδημοκράτες(2021-09-07 00:00:00.0)
Εμπρός της Γης οι... σοσιαλδημοκράτες(2014-06-26 00:00:00.0)
Υμνοι και διαπιστευτήρια στην καπιταλιστική ΕΕ(2012-04-05 00:00:00.0)
Εκλογές με δεδομένα νέα βάρη στο λαό την επομένη(2009-09-23 00:00:00.0)
Δύσκολοι καιροί για ...Σοσιαλδημοκράτες(2008-03-07 00:00:00.0)
Ο καυγάς για την καγκελαρία συνεχίζεται(2005-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ