Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟ ΛΑΟ: «Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική πρόκληση, για το υπόλοιπο της θητείας της, υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Η αναμέτρησή μας είναι, κυρίως, με όσους βρίσκονται εντός της χώρας με αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα", πρόσθεσε» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΞΙΩΣΗ: «Το πεδίο είναι ξεκάθαρο και δεν χωρούν παρερμηνείες και, κυρίως, δεν συγχωρούνται αδράνειες και υπεκφυγές. Οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες πρωτίστως αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν χρέος να συνταχθούν χωρίς στρεψοδικίες και ενοχικά σύνδρομα με την επιλογή της εθνικής προσπάθειας. Εκτός των άλλων, είναι καιρός πια να κατανοήσουν οι πάντες ότι σε αυτή την πορεία της χώρας προς τη διάσωση ή, ο μη γένοιτο, την καταστροφή δεν θα υπάρξουν ήρωες αλλά ούτε και διασωθέντες. Ως εκ τούτου, όποιος έχει κάτι θετικό να προσθέσει, ας... σηκώσει το χέρι ή ας κάνει στην άκρη» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: «Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό τώρα, αν και πολλά στελέχη της κυβέρνησής του αδυνατούν ή αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο των υποχρεώσεών τους. Είναι ωστόσο φανερό ότι με αυτή την ομάδα δεν μπορεί να πάει πολύ μακρυά. Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί πολύτιμος χρόνος και όταν αναγκασθεί εκ των πραγμάτων να ανασχηματίσει την κυβέρνησή του, να είναι πάλι αργά» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξει ο λαός τα νέα απερίγραπτα βάσανα από το μνημόνιο διαρκείας που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια. Οσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει τη δύναμη που έχει και οργανώσει την αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματά του και την εξουσία του, τόσο λιγότερα θα είναι τα δεινά και οι μάταιες θυσίες που του επιβάλλουν. Καμία θυσία για τα κέρδη, την κρίση και το χρέος της πλουτοκρατίας, απεγκλωβισμός από τα κόμματά της» (από την προχτεσινή ανακοίνωση του ΚΚΕ / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org