Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά σε μια μονάδα υδρογόνου σημειώθηκε χτες το πρωί σε διυλιστήριο αργού πετρελαίου στην Αμουάι, στη δυτική Βενεζουέλα, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή τραυματίες, ανακοίνωσε αξιωματούχος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας «PDVSA». Η πυρκαγιά, της οποίας τα αίτια παρέμεναν μέχρι αργά χτες το βράδυ άγνωστα, βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, σύμφωνα με την εταιρεία.

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ.-- Αξιωματούχοι της ΛΔ Κορέας ανακοίνωσαν χτες στον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξέι Μποροντάφκιν πως είναι έτοιμοι να συζητήσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα στο πλαίσιο εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν από όλμους χτες σε συγκρούσεις στρατιωτών και ισλαμιστών στην ανοιχτή αγορά Μπακαρά στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικά που είχε αποδέκτη μετριοπαθή μουσουλμάνο πολιτικό μέλους του «Ισλαμικού Φιλελεύθερου Δικτύου» και είχε κατά καιρούς ταχθεί κατά των ακραίων ισλαμιστών εξερράγη κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσής της από πυροτεχνουργό της αστυνομίας προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ