Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
Κάλεσμα αγώνα στους νεφροπαθείς

Κάλεσμα στους νεφροπαθείς να συστρατευτούν με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, στο μετωπικό σχήμα εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίας, γυναικών, όλων όσοι πλήττονται από την άγρια επίθεση των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και της τρόικας, απηύθυναν οι εκπρόσωποι της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ) Νεφροπαθών στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ), που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στο Συνέδριο έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ομοσπονδίας. Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΠΟΝ εξαντλήθηκαν σε διαπιστώσεις για τα προβλήματα που διαρκώς οξύνονται, ενώ - ανάμεσα στα άλλα - μετέφεραν τις... διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση του διατροφικού επιδόματος, αλλά περιουσιακά! Στο περιθώριο βρέθηκαν για ακόμα μια φορά οι αιτίες για τα προβλήματα των νεφροπαθών.

Οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ Νεφροπαθών επισήμαναν ότι τα μεταμοσχευτικά κέντρα διαλύονται, οι μονάδες τεχνητού νεφρού υπολειτουργούν, οι άποροι νεφροπαθείς δεν έχουν ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα, αφού είναι αναγκασμένοι να γυρνάνε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κάνουν αιμοκάθαρση. Συνολικά οι νεφροπαθείς για να καλύψουν τις ανάγκες τους εξασφαλίζουν σίγουρα κέρδη στις ιδιωτικές κλινικές, αναγκάζονται να αγοράζουν τα φάρμακα που χρειάζονται για να κάνουν αιμοκάθαρση. «Την ίδια στιγμή οι οικογένειές μας που μας στηρίζουν βιώνουν την ανέχεια, την ανεργία, την υποαπασχόληση, την ακρίβεια, την περικοπή των μισθών, των συντάξεων. Οι περικοπές στα επιδόματα, τις αναπηρικές συντάξεις, η αύξηση του ΦΠΑ, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι στην ημερήσια διάταξη», υπογράμμισαν. Προειδοποίησαν ότι θα αυξηθούν οι νεφροπαθείς που δε θα έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, περιπτώσεις όπως αυτή του νεφροπαθή στην Κρήτη, όπου το δημόσιο νοσοκομείο απειλεί με δήμευση περιουσίας των συγγενών του επειδή δεν έχουν να καταβάλουν 420.000 ευρώ για νοσήλια, οι περιπτώσεις νεφροπαθών που δε θα έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ, το νερό, και θα τους τα κόβουν, κλπ.

«Η θύελλα για την οποία προειδοποιούσαμε πριν λίγα χρόνια ότι έρχεται, μπήκε στα σπίτια μας, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις οικογένειές μας. Αυτοί που τότε καλλιεργούσαν αυταπάτες - κόμματα της εξουσίας, συμβιβασμένοι συνδικαλιστές της ΕΣΑμΕΑ και της Ομοσπονδίας μας -, αυτοί που σας ψιθύριζαν στο αυτί "μην τους ακούτε, κινδυνολογούν", και υμνολογούσαν το Μάαστριχτ, την ΕΕ, το ευρώ, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τώρα σου λένε "τι να κάνουμε; Οικονομική κρίση, και να βοηθήσουμε όλοι..."», επισήμαναν. Ξεκαθάρισαν ότι οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές είναι επικίνδυνοι και συνένοχοι. Κάλεσαν σε συστράτευση, στο δρόμο που δείχνει το κοινό πλαίσιο δράσης, αγώνα και διεξόδου του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε», τόνισαν. Και κάλεσαν σε αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης, δημόσια μεταμοσχευτικά κέντρα σε πλήρη διασύνδεση με τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αναβάθμιση όλων των δημόσιων Μονάδων Τεχνητού Νεφρού, μαζικές προσλήψεις για τη στελέχωσή τους, ίδρυση νέων σ' όλη την Ελλάδα με δωρεάν υπηρεσίες κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιτακτική ανάγκη για ειδικό νοσοκομείο αναφοράς(2020-11-19 00:00:00.0)
Πληρώνουν ακριβά κάθε στιγμή ζωής(2014-11-07 00:00:00.0)
Θέλουν χιλιάδες ευρώ μόνο για τη μετακίνησή τους!(2011-10-04 00:00:00.0)
Ταλαιπωρία των νεφροπαθών(2001-05-16 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία νεφροπαθών(1995-03-02 00:00:00.0)
Ταλαιπωρούνται οι νεφροπαθείς της Β. Ελλάδας(1995-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ